Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Το Σπίτι του Παιδιού συμβάλλει στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης
Το Σπίτι του Παιδιού συμβάλλει στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης

Το Σπίτι του Παιδιού συμβάλλει στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης

Το Σπίτι του Παιδιού (ΣτΠ) έχει δημιουργηθεί στην Κύπρο για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες ολιστικής και εξειδικευμένης διαχείρισης του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, αναφέρει σε δελτίο Τύπου το “Hope For Children” CRC Policy Center, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση.

Στο δελτίο αναφέρεται ότι με την παροχή όλου του φάσματος των αναγκαίων υπηρεσιών, κάτω από την ίδια στέγη, το ΣτΠ επιδιώκει την εξυπηρέτηση της δικαιοσύνης με φιλικό προς το παιδί τρόπο, κατά τη διαχείριση περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, την ασφάλεια, την προστασία και την ευημερία του μέσω πολυθεματικής προσέγγισης.

Το Hope For Children αναφέρει ότι πολλά παιδιά έξω βρίσκονται απροστάτευτα, κρατώντας τέτοια οδυνηρά μυστικά και είναι χρέος όλων μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα τους «επιτρέψουν» να μιλήσουν έτσι ώστε να μπει τέλος στην κακοποίηση που υπόκεινται. Τονίζεται ότι η έγκαιρη αποκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για άμεση ενεργοποίηση του ποινικού μηχανισμού και την ταχεία θεραπευτική παρέμβαση με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μακροχρόνιων συνεπειών της παραβίασης που υπέστη το παιδί.

Στο δελτίο Τύπου καλείται το κοινό να παρακολουθήσει την ταινία μικρού μήκους “Watch Over Me”, για σκοπούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με το φαινόμενο.

Send this to a friend