Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης στο LarnakaOnline για τα αποτελέσματα rapit test στη Λάρνακα
Ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης στο LarnakaOnline για τα αποτελέσματα rapit test στη Λάρνακα

Ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης στο LarnakaOnline για τα αποτελέσματα rapit test στη Λάρνακα

Ειρήνη Αντωνίου

Τα πρώτα αποτελέσματα των δωρεάν εργαστηριακών ελέγχων με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανακοίνωση χθες το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε παγκύπρια βάση και απευθύνεται στον γενικό πληθυσμό. Όπως θα δείτε και στον πιο κάτω πίνακα η Λάρνακα είναι δεύτερη σε θετικά κρούσματα.

Επικοινωνήσαμε με τον καθηγητή Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας του ΠανεπιστημίουΛευκωσίας Δρ. Πέτρο Καραγιάννη για το όλο θέμα και αν αυτό πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί και τους Λαρνακείς, ο οποίος μας ανέφερε ότι “φαίνεται ότι η Λάρνακα ανεβαίνει αλλά πρέπει να το επιβεβαιώσουμε και σήμερα αυτό, διότι μπορεί να ήταν κάποιοι που είχαν συμπτώματα που πήγαν για να διευκολυνθούν παρά να ήταν από την κοινότητα γενικά. Αν επαναλαμβάνονται επί καθημερινής βάση τα θετικά κρούσματα, τότε θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει”.

Συγκεκριμένα, κατά την 1η μέρα εφαρμογής του προγράμματος, διενεργήθηκαν συνολικά 4,151 rapid tests από 11 κινητές μονάδες δειγματοληψίας, από τα οποία προέκυψαν 50 θετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, τα rapid tests που έγιναν ανά περιοχή.

Τονίζεται ότι τα άτομα που είχαν θετικό αποτέλεσμα με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, ενημερώθηκαν και παραμένουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι την επαλήθευση του αποτελέσματος με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης (PCR test).

 

Send this to a friend