Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κονδύλι για νέο γυμνάσιο στη Λάρνακα στον προϋπολογισμό του 2021
Κονδύλι για νέο γυμνάσιο στη Λάρνακα στον προϋπολογισμό του 2021

Κονδύλι για νέο γυμνάσιο στη Λάρνακα στον προϋπολογισμό του 2021

Το αίτημα της Λάρνακας για ανέγερση νέου γυμνασίου στον ερειπωμένο, εδώ και πολλά χρόνια, χώρο της πρώην Διανελλείου Τεχνικής Σχολής, επαναφέρει η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας, η οποία σημειώνει πως η λειτουργία ενός καινούργιου γυμνασίου θα επιλύσει μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λάρνακα όσον αφορά τις εκπαιδευτικές της ανάγκες.

Υπενθυμίζει, μάλιστα, την αναγκαιότητα να μεταστεγαστούν οι μαθητές του υφιστάμενου Γυμνασίου Δροσιάς, καθότι το κτήριο είναι ανεπαρκές και πεπαλαιωμένο, ενώ ο χώρος όπου βρίσκεται ανήκει στο ΕΒΚΑΦ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΚΕΛ Λάρνακας τονίζει την ανάγκη όπως στον προϋπολογισμό του 2021 συμπεριληφθεί κονδύλι για την ανέγερση του νέου γυμνασίου της πόλης. «Τα τελευταία χρόνια δόθηκαν αγώνες μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα σε σχέση με την αξιοποίηση του χώρου της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής. Κρίθηκε και αποφασίστηκε να παραμείνει στην εκπαίδευση και στο Υπουργείο Παιδείας, εξού κι έγινε η σχετική ανταλλαγή γης μεταξύ κράτους και Διανέλλειου Ορφανοτροφείου, όπου ανήκε προηγουμένως το συγκεκριμένο τεμάχιο.

Η μετακίνηση του υφιστάμενου Γυμνασίου Δροσιάς είναι επιτακτική ανάγκη, λόγω των κτιριακών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Παράλληλα, επείγει και η αξιοποίηση του χώρου της πρώην Διανελλείου Τεχνικής Σχολής, η οποία αφέθηκε ερειπωμένη σ’ ένα κεντρικό σημείο της Λάρνακας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του η Ε.Ε. του ΑΚΕΛ.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend