Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού, σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) και με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας και του Υφυπουργείου Τουρισμού, διοργάνωσαν χθες εκστρατεία με τίτλο “Καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης στη Μεσόγειο Θάλασσα”.

Συγκεκριμένα, 60 εθελοντές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και καθάρισαν τον βυθό της Μαρίνας Λάρνακας και του Ψαρολίμανου, καθώς επίσης και την παραλία Μακένζυ. Από την εκστρατεία καθαρισμού μαζεύτηκαν από το βυθό συνολικά 1470 κιλά απορριμμάτων.

Θερμές ευχαριστίες προς όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης, ο οποίος τόνισε ότι τέτοιες δράσεις είναι πολύ σημαντικές και επωφελείς, όμως η καθαριότητα των ακτών και των θαλασσών μας δεν πρέπει να εξαρτάται μόνο από τις Αρχές ή από ετήσιες εκστρατείες αλλά ν’ αποτελεί καθημερινή πρακτική του κάθε πολίτη.

 

Τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί το αναπαλαιωμένο κτήριο της Λέσχης Λάρνακας, που βρίσκεται επί της Ζήνωνος Κιτιέως.
Με την ανάπλαση του ιστορικού κτηρίου, η Λάρνακα θ’ αποκτήσει έναν νέο Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού, ένα κτήριο – στολίδι για την πόλη, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια είχε εγκαταλειφθεί και παραμεληθεί εντελώς, με αποτέλεσμα να καταστεί ετοιμόρροπο.

Ο σχεδιασμός και η συγχρηματοδότηση της αναπαλαίωσης έγινε από τα διαρθρωτικά ταμεία του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Η Λέσχη Λάρνακας θεωρείται ένα από τα ιστορικότερα κτήρια της πόλης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, με τη νέα του μορφή το κτίριο θα στεγάσει μουσεία δήμων και κοινοτήτων της επαρχίας Λάρνακας..
Επίσης, σε ξεχωριστό δωμάτιο θα φιλοξενηθεί η ορεινή επαρχία της Λάρνακας, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν τον πολιτισμό των ορεινών κοινοτήτων. Θα υπάρχει, επίσης, δωμάτιο όπου θα παρουσιάζονται δημιουργίες κυπριακής χειροτεχνία.

 

Send this to a friend