Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Χάκερ αλλοίωσαν ταχυδρομική διεύθυνση εταιρείας στην Κίνα και κατάφεραν να εξασφαλίσουν με ψευδείς παραστάσεις χιλιάδες ευρώ, που αποτελούσαν πληρωμή για την αγορά ειδών κουζίνας.

Η Αστυνομία Λάρνακας, έπειτα από συνεργασία με τις Αρχές της Ρουμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, εξασφάλισε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και φόρεσε χειροπέδες σε 36χρονη, από τη Ρουμανία, σχετικά με αδικήματα απάτης μέσω διαδικτύου, εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η απάτη διαπράχθηκε το 2018 εις βάρος εταιρείας που εδρεύει στην Λάρνακα κι εμπορεύεται εξοπλισμό και είδη κουζίνας.

Η υπόθεση καταχωρίσθηκε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για εκδίκαση. Επειδή, όμως, η 36χρονη αφίχθηκε από χώρα που βρίσκεται στην κατηγορία Γ΄ όσον αφορά την επιδημιολογική της κατάσταση, θα παραμείνει τις επόμενες μέρες σε περιορισμό.

 

Σε μια λιτή τελετή, παρουσία λειτουργών της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και εμπειρογνωμόνων της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κεντητριών της Αθηένου και άλλων, έγινε από τον Δήμο Αθηένου και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου το άνοιγμα της έκθεσης με θέμα «Δαντέλες βενίς, η Εξέλιξη της Παράδοσης».

Η εξαιρετικά διαμορφωμένη έκθεση, που θα ενθουσιάσει όσους την επισκεφτούν, παρουσιάζει 47 δαντέλες βενίς κατασκευασμένες από κεντήτριες της Αθηένου και από κεντήτριες της Ομάδας του Αθηενίτικου Κεντήματος του Κωνσταντινελένειου Κέντρου Ενηλίκων Αθηένου.

Η θεματολογία των δαντελών ποικίλει, από τα πιττωτά σχέδια μέχρι τις ολόπλουμες δαντέλες, εμπνευσμένες από στοιχεία της φύσης.
Φωτογραφίες της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO πλαισιώνουν την έκθεση, παρουσιάζοντας τις κεντήτριες και τα εργόχειρά τους.
Κατάλογος με επιλεγμένες δαντέλες και φωτογραφικό υλικό έχει εκδοθεί και θα διατίθεται από το Πωλητήριο του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου 2020.

 

Το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Λάρνακας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, διοργανώνει διαδικτυακό εργαστήρι με θέμα “Ψηφιακές Δεξιότητες”, σήμερα από τις 4.00 μέχρι και τις 7.00 το βράδυ.

 

Send this to a friend