Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Προσωρινά μέτρα λαμβάνει το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, με στόχο την αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρών από έντονα καιρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να σημειωθούν κατά τη χειμερινή περίοδο.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΑΛ Αγγελος Χατζηχαραλάμπους, «φαίνεται πως βγαίνουμε εκτός σχεδιασμού όσον αφορά την ολοκλήρωση του μεγάλου αντλιοστασίου, που κατασκευάζεται στην περιοχή Προδρόμου, με στόχο την ολοκληρωτική αντιμετώπιση των πλημμυρών στην περιοχή, που θεωρείται μία από τις δύο πιο ευπαθείς περιοχές της Λάρνακας. Λόγω καθυστερήσεων στις εργασίες κατασκευής, το αντλιοστάσιο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία αρχές του νέου έτους, με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται ο στόχος που τέθηκε, για να λειτουργήσει φέτος».

Επίσης φέτος επικαιροποιήθηκε το Σχέδιο Δράσης και υπάλληλοι του ΣΑΛ βρίσκονται συνεχώς έξω στους δρόμους της Λάρνακας ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να βοηθήσουν εκεί και όπου απαιτείται».

Ένα άλλο μέτρο που λήφθηκε, είναι «η τοποθέτηση τεσσάρων μετεωρολογικών σταθμών με στόχο να γίνεται μια προληπτική διάγνωση

 

Με σύνθημα «Η Κύπρος δεν θέλει νόμιμους επενδυτές», ο Ρώσος επιχειρηματίας Νικολάι Ποταπένκο, ο οποίος φιλοδοξεί να ανεγείρει πεντάστερο ξενοδοχείο στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, μετέβη χθες το πρωί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, πραγματοποιώντας εκδήλωση διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι καθυστερεί, όπως υποστηρίζει, η έκδοση άδειας οικοδομής σε σχέση με την ανάπτυξη που θέλει να δημιουργήσει στην πλατεία Κίμωνος, στη Λάρνακα. Όπως ανέφερε, πριν από επτά χρόνια υπέβαλε αίτηση για άδεια οικοδομής πολυτελούς ξενοδοχείου στο χώρο όπου βρίσκεται σήμερα το γνωστό καφεστιατόριο Hobos, αλλά μέχρι σήμερα δεν έγινε κατορθωτό να εξασφαλίσει την συγκεκριμένη άδεια. Εντελώς διαφορετική, ωστόσο, είναι η θέση του Δήμου Λάρνακας σε όσα υποστηρίζει ο Ποταπένκο.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας μας δήλωσε ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας έχει αλλάξει αρκετές φορές τα σχέδιά του όσον αφορά τις αναπτύξεις που προγραμματίζει στις Φοινικούδες και δεν θεωρεί ότι το Συμβούλιο Παρεκκλίσεων έχει καθυστερήσει ή ότι δεν τηρεί τις απαιτούμενες διαδικασίες σε σχέση με την εξέταση της αίτησης που υπέβαλε ο Ποταπένκο. Τόνισε, δε, ότι η ανάπτυξη προγραμματίζεται σε μια άκρως νευραλγική και ιστορική περιοχή της Λάρνακας, γι’ αυτό και δεν μπορεί να γίνει οτιδήποτε το βεβιασμένο.

Υπενθύμισε, ακόμα, ότι τη δεδομένη στιγμή εκκρεμεί και δικαστική διαδικασία για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων εκ μέρους του επιχειρηματία όσον αφορά τις οικονομικές του υποχρεώσεις έναντι του δήμου σε σχέση με την αγορά του ακινήτου στην πλατεία Κίμωνος.

 

Send this to a friend