Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Εντοπισμός κρουσμάτων σε Κτηνιατρικούς Λειτουργούς και σε Σφαγείο
Εντοπισμός κρουσμάτων σε Κτηνιατρικούς Λειτουργούς και σε Σφαγείο

Εντοπισμός κρουσμάτων σε Κτηνιατρικούς Λειτουργούς και σε Σφαγείο


Προκύπτει συρροή κρουσμάτων/ Κρούσματα και σε δεύτερο σφαγείο

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι τις προηγούμενες μέρες εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό τρεις Κτηνιατρικοί Λειτουργοί – Επιθεωρητές σε Σφαγείο της Επαρχίας Λευκωσίας.

Αφού ενημερώθηκαν τα θετικά στον ιό άτομα, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης επικοινώνησε με το Σφαγείο, ενημερώνοντας για τα περιστατικά. Με ιδιωτική πρωτοβουλία της διεύθυνσης του Σφαγείου, διενεργήθηκε δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό και τα αποτελέσματα από την εργαστηριακή εξέταση θα ολοκληρωθούν αύριο οπότε και θα διαφανεί ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση, ωστόσο, φαίνεται ότι προκύπτει συρροή κρουσμάτων.

Επιπρόσθετα, χθες, εντοπίστηκε νέο περιστατικό COVID-19 σε Κτηνιατρικό Λειτουργό – Επιθεωρητή σε 2ο Σφαγείο στην Επαρχία Λευκωσίας. Το προσωπικό του Σφαγείου θα υποβληθεί άμεσα σε εργαστηριακή εξέταση μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για απολύμανση των χώρων και στα δύο Σφαγεία. Στην 1η περίπτωση δόθηκαν οδηγίες και το υποστατικό θα παραμείνει κλειστό για 48 ώρες μέχρι τη διεκπεραίωση όλων των εξετάσεων και την επαναξιολόγηση της κατάστασης. Το 2ο Σφαγείο δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο.

Send this to a friend