Home ΕΞΟΔΟΣ Τι ισχύει στην εστίαση από σήμερα
Τι ισχύει στην εστίαση από σήμερα

Τι ισχύει στην εστίαση από σήμερα

Εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης στον αριθμό των περιστατικών COVID-19 που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο, αλλά και της διασποράς που καταγράφεται στην κοινότητα, το Υπουργικό Συμβούλιο σε σημερινή του συνεδρία υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, αποφάσισε σειρά νέων μέτρων που έχουν ως στόχο τον έλεγχο και την αποτροπή της περαιτέρω μετάδοσης και της διασποράς του ιού στην κοινότητα και την προφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα 5 Νοεμβρίου και θα ισχύουν μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου και αφορούν τους χώρους εσίασης είναι:

  1. Επιτρέπεται η λειτουργία των χώρων εστίασης μέχρι τις 10:30 το βράδυ. Ως χώροι εστίασης νοούνται τα εστιατόρια, οι χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων, οι χώροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, πολυκαταστημάτων και malls, οι ταβέρνες, οι καφετέριες, οι πιτσαρίες, οι μπυραρίες, τα σνακ-μπαρ, τα μπαρ, τα καφενεία, και οι χώροι εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κοκ. Διευκρινίζεται ότι οι πιο πάνω χώροι δύνανται να παρέχουν υπηρεσίες κατ’ οίκον παράδοσης (delivery) μετά τις 10:30 μ.μ.. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι χώροι εστίασης στους Αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου.
  2. Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται στα υποστατικά εστίασης, ορίζεται σε 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.
  3. Ο μέγιστος αριθμός προσώπων ανά κράτηση/τραπέζι/ομάδα σε χώρους εστίασης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 6 άτομα.
  4. Απαγορεύεται η μετακίνηση προσώπων από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας, εξαιρουμένων των μετακινήσεων για έκτακτους ιατρικούς λόγους (από/προς φαρμακείο, νοσηλευτήριο) ή για σκοπούς εργασίας, με την παρουσίαση σχετικής βεβαίωσης ή αποδεικτικού στοιχείου.

*Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, ηλικίας 12 ετών και άνω, καθίσταται υποχρεωτική στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Send this to a friend