Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Απορρίφθηκε η προδικαστική ένσταση που ήγειραν οι δύο γιατροί του τμήματος Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, οι οποίοι κατηγορούνται για ιατρική αμέλεια στην υπόθεση θανάτου του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, από τα Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας. Το τραγικό συμβάν συνέβη τον Μάϊο του 2018, όταν ο άτυχος μαθητής τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ έπαιζε καλαθόσφαιρα στο σχολείο του.

Οι δυο γιατροί αρνούνται ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης ορίστηκε στις 19 και 27 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου.

 

Πιο κοντά από ποτέ άλλοτε φαίνεται να βρίσκεται η έναρξη υλοποίησης της (πολύπαθης) Γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος προς τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτο Φακοντή, είναι θέμα ημερών η δημοσιοποίηση του διατάγματος απαλλοτριώσεων για τα τεμάχια γης που βρίσκονται παραπλεύρως του υφιστάμενου δρόμου.

Από την στιγμή που, σύμφωνα πάντα με τον αρμόδιο υπουργό, έχουν ήδη υποβληθεί όλες οι σχετικές μελέτες από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, το επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη των προσφορών για τα κατασκευαστικά έργα, κάτι που αναμένεται να γίνει πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Εφόσον, λοιπόν, δεν προκύψουν απρόοπτα προσκόμματα, πιθανολογείται ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2021. Το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου θα καλύπτει την τουριστική περιοχή της Ορόκλινης, όπου λειτουργούν νέες ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα. Εξού και θεωρείται δρόμος υψίστης σημασίας για την τουριστική βιομηχανία της Λάρνακας.

Πιο συγκεκριμένα, θα κατασκευαστεί δρόμος τετραπλής κατεύθυνσης, με διαχωριστική λωρίδα, ενώ θα δημιουργηθούν και τέσσερις κυκλικοί κόμβοι για καλύτερη διοχέτευση της τροχαίας κίνησης.

Πρόκειται για δρόμο όπου παρατηρείται πυκνή τροχαία κίνηση, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τα Σαββατοκύριακα.

Η υλοποίηση της Γ΄ φάσης αναμένεται να συνδράμει θετικά στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στην τουριστική περιοχή του δρόμου.

Send this to a friend