Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Δαμιανού: «Αν δεν πίστευα στην ομάδα δεν θα ερχόμουν»
Δαμιανού: «Αν δεν πίστευα στην ομάδα δεν θα ερχόμουν»

Δαμιανού: «Αν δεν πίστευα στην ομάδα δεν θα ερχόμουν»

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που υπάρχουν δεν υπήρχε η δυνατότητα τη συνέντευξη Τύπου της Νέας Σαλαμίνας του χθεσινού αγώνα να την παρακολουθήσουν δημοσιογράφοι.

Έτσι, το γραφείο Τύπου της ομάδας μας έδωσε τη δυνατότητα μετά το τέλος της Διάσκεψης Τύπου να συνομιλήσουμε μαζί με τον Σάββα Δαμιανού ο οποίος απάντησε στα ερωτήματα μας.

Πρώτο σας παιχνίδι στον πάγκο της Νέας Σαλαμίνας όπου αλλάξατε κάποια πράγματα. Πόσο ικανοποιημένος είστε από την εμφάνιση της ομάδας και την προσπάθεια, γιατί για το αποτέλεσμα δεν πρέπει να είστε ικανοποιημένος.
«Στο πρώτο ημίχρονο είδα ενέργεια στα παιδιά, είδα διάθεση, είδα αλλαγές θέσεων και είδα πράγματα τα οποία θέλω να έχει η ομάδα. Είδα μία διαφορετικότητα στον τρόπο ανάπτυξης, κάτι το οποίο θέλαμε και ζητούσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο θεωρώ ότι ο Εθνικός ισορρόπησε, όμως χρειάζεται υπομονή όπως είπα και στα παιδιά, ασφαλώς δουλειά για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να μπορέσει η ομάδα να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται, που πιστεύω θα τους πάρει».

Η απουσία του Βάγκνερ στοιχίζει πολύ στη Νέα Σαλαμίνα;
«Η απουσία οποιοδήποτε καλού ποδοσφαιριστή στοιχίζει και ο Βάγκνερ είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής και θα μπορούσε να μας βοηθήσει, Όμως αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε και με αυτά θα πορευτούμε αυτή τη δεδομένη περίοδο και ελπίζουμε να τον έχουμε όσο πιο σύντομα κοντά μας για να μπορέσουμε να πάρουμε και από αυτόν τον ποιοτικό ποδοσφαιριστή κάποια γκολ που θα μας είναι χρήσιμα».

Είδαμε να αλλάζετε και σύστημα στην ομάδα. Έτσι θα επιδιώξετε να συνεχίσετε ή αυτό θα διαφοροποιείται ανάλογα του αντιπάλου;
«Δεν υπάρχει κάτι σταθερό στο ποδόσφαιρο. Το σύστημα είναι κάτι που εξαρτάται και από το τι θέλεις, εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Η προσέγγιση σε αυτό το παιχνίδι ήταν αυτή, θεωρώ ότι ήταν η σωστή και αναμένουμε τα επόμενα παιχνίδια να δούμε πως θα ανταποκριθούν τα παιδιά σε αυτές τις συνθήκες. Πιστεύω όμως ότι μπορούν να αφομοιώσουν κάποια πράγματα, έδειξαν ότι μπορούν, και όσο περνά ο καιρός και έχουμε παραπάνω μέρες για να δουλέψουμε θα γίνονται καλύτεροι».

Πότε θεωρείτε θα δείτε την ομάδα στον βαθμό ετοιμότητας που θέλετε; Ίσως μετά τη διακοπή για να εμπεδώσουν απόλυτα τη φιλοσοφία σας;
«Η επιθυμία μου είναι από το επόμενο παιχνίδι. Αυτή είναι η επιθυμία μου και αυτό θα επιδιώξω. Σίγουρα η διακοπή θα μας δώσει τη δυνατότητα να δουλέψουμε με μεγαλύτερη ηρεμία για να μπορέσουμε να περάσουμε αυτά που θέλουμε».

Είστε αισιόδοξοι ότι η Νέα Σαλαμίνα θα βρει τον τρόπο να ανακάμψει και να ξεφύγει από αυτή τη δύσκολη θέση;
«Φυσικά και υπάρχει αισιοδοξία. Αν δεν υπήρχε αισιοδοξία και πίστη δεν θα ερχόμουν για να αναλάβω την ομάδα. Πιστεύω στην ομάδα, είδα ποιότητα. Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία χρειάζονται δουλειά και σε αυτά θα επικεντρωθούμε για να βελτιωθεί η εικόνα και η κατάσταση στην ομάδα».

Δεν θα σας βάλω στη διαδικασία να σχολιάσετε τη διαιτησία όπου είδαμε να υπάρχουν πολλά παράπονα. Απλά αν η φάση που ήταν έτοιμος ο Οσέι προ κενής εστίας να κάνει το 2-0 και ο βοηθός σήκωσε την σημαία, αν θεωρείτε ότι ήταν κομβική.
«Όχι, είναι κάτι το οποίο δεν είναι της αρμοδιότητας μου ούτε να σχολιάσω, ούτε να συζητήσω».

Πάνος Λάρκος – Larnakaonline Sports

Send this to a friend