Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχές του έτους αρχίζουν στην Αθηένου οι εργασίες για τέσσερα έργα
Αρχές του έτους αρχίζουν στην Αθηένου οι εργασίες για τέσσερα έργα

Αρχές του έτους αρχίζουν στην Αθηένου οι εργασίες για τέσσερα έργα

Αρχές του νέου έτους αναμένεται να αρχίσουν στην Αθηένου οι εργασίες για τέσσερα έργα, μεταξύ των οποίων η Πλατεία της Βρύσης και η αλλαγή φωτισμού και αστικού εξοπλισμού στο πάρκο της Αθηένου, έργα που εντάσσονται στα πλαίσια του προγράμματος Leader.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αθηένου, Κυριάκος Καρεκλάς «αυτή τη στιγμή παρά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουν ήδη εγκριθεί για υλοποίηση τέσσερα έργα στα πλαίσια του προγράμματος Leader, για τα οποία έχουμε ήδη βγει σε προσφορές. Το κόστος των έργων ανέρχεται στο μισό περίπου εκατομμύριο ευρώ και αφορούν την πλατεία της βρύσης, την αλλαγή φωτισμού και αστικού εξοπλισμού στο πάρκο της Αθηένου και τις προσόψεις δύο οικοδομών που βρίσκονται στο παραδοσιακό πυρήνα της Αθηένου και ανήκουν στον Δήμο».

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ελπίδα μέχρι το τέλος του χρόνου ο Δήμος να δώσει στους επιτυχόντες προσφοροδότες τα έργα προς εκτέλεση προκειμένου η υλοποίηση τους να ξεκινήσει αρχές του 2021. Οι εργασίες για την αλλαγή φωτισμού και αστικού εξοπλισμού στο πάρκο θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες, για τις προσόψεις των δύο οικοδομών τρεις μήνες ενώ το μεγάλο έργο της Πλατείας της Βρύσης αναμένεται να πάρει λίγο περισσότερο από ένα χρόνο».

Ο κ. Καρεκλάς σημείωσε ακόμα ότι «εγκρίθηκε και η κατασκευή αμφιθεατρικής αίθουσας του Δήμου, που ήταν πάγιο αίτημα και θα βοηθήσει πάρα πολύ την Αθηένου». Είπε ακόμη ότι προωθείται και η αναπαλαίωση της παλιάς Δημοτικής Αγοράς και η μετατροπή της σε σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο, το οποίο περιλαμβάνεται στα έργα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ εντός των ημερών ο Δήμος θα βγει σε προσφορές.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, σημείωσε ο Δήμαρχος «υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τον Δήμο για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου. Επίσης θα γίνει αναπαλαίωση της περιοχής που βρίσκεται απέναντι από την παλαιά Δημοτική Αγορά, που είναι η πλατεία του Αγίου Φωκά» είπε και εξήγησε ότι «έμεινε πίσω η αναπαλαίωση της πλατείας αυτής προκειμένου να μειωθεί το κόστος του υπόλοιπου έργου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Αθηένου είπε πως «η πλατεία του Αγίου Φωκά θα έχει ένα μικρό επιπρόσθετο κόστος και ο Υπουργός Εσωτερικών έχει δώσει οδηγίες όπως περιληφθεί στην αναπαλαίωση ολόκληρης της περιοχής. Αυτό σημαίνει ότι η πλατεία του Αγίου Φωκά και η αναπαλαίωση της παλιάς Δημοτικής Αγοράς Αθηένου θα γίνουν ένα ενιαίο έργο».

Επιπρόσθετα, σημείωσε «έχει εγκριθεί και το έργο για την κεντρική πλατεία εκκλησιών, που σχεδιάζεται αυτή την περίοδο. Για το έργο αυτό προγραμματίζεται πανδημοτική συγκέντρωση εντός των ημερών, για να παρουσιαστούν τα προσχέδια στους κατοίκους της περιοχής και στους ανάλογους φορείς της Αθηένου προκειμένου να ακουστούν οι απόψεις τους και να διαμορφωθούν τα τελικά σχέδια. Με ορίζοντα τα σχέδια να ολοκληρωθούν μέσα του επόμενου χρόνου, έχει προγραμματιστεί τέλος του 2021 με αρχές του 2022 να ζητηθούν προσφορές ώστε να κατασκευαστεί επιτέλους στην Αθηένου η κεντρική πλατεία» σημείωσε.

Ανέφερε ακόμα ότι «προσβλέπουμε πως η κεντρική πλατεία της Αθηένου θα είναι ένα στολίδι για τον Δήμο ενώ ταυτόχρονα προγραμματίζεται η ωρίμανση και  άλλων έργων».

Send this to a friend