Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ενοποίηση ακτής Μακένζι – Μενεού
Ενοποίηση ακτής Μακένζι – Μενεού

Ενοποίηση ακτής Μακένζι – Μενεού

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μετά από περίπου 15 χρόνια, το αίτημα της Λάρνακας για ενοποίηση του παραλιακού μετώπου Μακένζι – Μενεού επανέρχεται στο προσκήνιο, με τη συζήτηση του θέματος ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Το θέμα συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής πριν από μερικές μέρες, με την ελπίδα αυτή τη φορά να τροχιοδρομηθούν οι διαδικασίες, ώστε να διατεθεί το απαραίτητο κονδύλι για τη διενέργεια μελέτης για κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου, που θα περνά πίσω από το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας, δίπλα από τη θάλασσα, και θα επεκτείνεται κατά μήκος της ακτής Μενεού (παρά το εργοστάσιο αφαλάτωσης).

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Χρίστος Ορφανίδης δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι οι κατά καιρούς απαράδεκτες δικαιολογίες που ακούγονταν και τα προσκόμματα που ορισμένοι έθεταν για μη υλοποίηση του σημαντικού αυτού οδικού έργου πρέπει επιτέλους να υπερπηδηθούν.

Υπενθύμισε, δε, ότι το θέμα αυτό είχε συζητηθεί πριν από περίπου 15 χρόνια στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή κι έκτοτε δεν έγινε απολύτως τίποτε για την προώθησή του, ούτε εγκρίθηκε οποιοδήποτε ποσό για τη σχετική μελέτη, παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί. «Δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας από την κατασκευή του δρόμου εξαιτίας της λειτουργίας του αεροδρομίου», ξεκαθάρισε ο κ. Ορφανίδης και πρόσθεσε.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί παρόμοιοι δρόμοι σε διάφορα αεροδρόμια του κόσμου και ουδέποτε έχει τεθεί θέμα ασφάλειας των αυτοκινητιστών. Εκτός από την ταλαιπωρία του κοινού που σίγουρα θα αποφευχθεί με την κατασκευή του νέου δρόμου, παράλληλα θα δημιουργηθούν και πολλές προοπτικές για ανάπτυξη της δυτικής επαρχίας της Λάρνακας και κυρίως των παραλιακών περιοχών Μενεού, Κιτίου και Περβολιών. Μια περιοχή που από τον καιρό που λειτούργησε το αεροδρόμιο στη Λάρνακα, ουσιαστικά παραμένει εγκλωβισμένη. Οι προοπτικές που θα δημιουργηθούν για νέες επενδύσεις στην ακτή Μενεού – Κιτίου με την κατασκευή αυτού του δρόμου θα είναι τεράστιες», ανέφερε ο κ.Ορφανίδης. Σήμερα, για να μεταβεί κάποιος στην παραλιακή περιοχή Μενεού από το Μακένζι χρειάζεται 15-20 λεπτά με το αυτοκίνητο. Με την κατασκευή του νέου δρόμου, η μετάβαση σ’ αυτή την περιοχή θα είναι θέμα μόνο μερικών λεπτών.

Ο βουλευτής Λάρνακας είπε ότι στην επόμενη συνεδρία της επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων που θα ζητηθεί το θέμα, θα κληθούν οι υπουργοί Μεταφορών και Οικονομικών για να παραθέσουν τις δικές τους απόψεις.

Send this to a friend