Home ΛΑΡΝΑΚΑ Διαδικτυακή πρόσκληση για επενδυτές στη Λάρνακα
Διαδικτυακή πρόσκληση για επενδυτές στη Λάρνακα

Διαδικτυακή πρόσκληση για επενδυτές στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Διαδικτυακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα με τη συμμετοχή επιχειρηματιών – υποψήφιων επενδυτών από τον αραβικό κόλπο και τις γειτονικές χώρες, οι οποίοι επιθυμούν ή σκοπεύουν στο μέλλον είτε να επενδύσουν, είτε να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στην Κύπρο.

Το συνέδριο έγινε στο πανεπιστήμιο UCLAN, στην Πύλα, ως αντικατάσταση του Κυπροαραβικού επιχειρηματικού συνεδρίου που ήταν προγραμματισμένο στη Λάρνακα τον περασμένο Μάρτιο, το οποίο αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Μίλησαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ Σταύρος Σταύρου, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας καθώς κι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, οι οποίοι εξήγησαν στους περίπου 60 ξένους επιχειρηματίες – επενδυτές που συνδέθηκαν με το συνέδριο τις μεγάλες προοπτικές που παρουσιάζονται στην Κύπρο και ιδιαίτερα στη Λάρνακα όσον αφορά τις επενδύσεις σε διάφορους τομείς (στον τουριστικό, εμπορικό, βιομηχανικό τομέα καθώς και στον τομέα ανάπτυξης γης).

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ Στ. Σταύρου δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι το διαδικτυακό αυτό συνέδριο έγινε προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για το νησί μας. Ειδικά για τη Λάρνακα, ο κ.Σταύρου ανέφερε ότι τώρα ξεκινά η πραγματική ανάπτυξή της, καθότι τα προηγούμενα χρόνια, κακά τα ψέματα, η πόλη είχε μείνει πίσω σε πολλούς τομείς. Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι η επόμενη δεκαετία, με τα μεγάλα έργα που προγραμματίζονται να γίνουν (μετακίνηση πετρελαιοδεξαμενών και υγραερίου και ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας), θα είναι η δεκαετία της Λάρνακας, η οποία, όπως είπε, είναι μια πόλη που δεν έχει κορεστεί όσον αφορά τις επενδύσεις.

Ως ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της Λάρνακας έναντι των άλλων πόλεων, ο κ.Σταύρου θεωρεί τις λογικές, όπως τις χαρακτήρισε, τιμές που ισχύουν στην πόλη, κυρίως όσον αφορά την ανέγερση κτηρίων για γραφεία φιλοξενίας ξένων εταιρειών.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι η Λάρνακα προσφέρει μια εξαιρετική κάμα ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων για τη φοίτηση των παιδιών των επενδυτών καθώς και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται μια οικογένεια για να ζήσει μια άνετη ζωή.

Επίσης, ένα βασικό πλεονέκτημα της Λάρνακας είναι ότι διαθέτει το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της Κύπρου, βρίσκεται πλησίον μεγάλων βιομηχανικών ζωνών (Αραδίππου – Δρομολαξιάς), ενώ η προδιαγραφόμενη κατεδάφιση, τα αμέσως προσεχή χρόνια, των πετρελαιοδεξαμενών και των εγκαταστάσεων υγραερίου θ’ «απελευθερώσει» μια παραλία σχεδόν τριών χιλιομέτρων, που θα προσφέρεται για νέες επενδύσεις.

 

Send this to a friend