Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΛΑΡΝΑΚΑ: Πλήρη αδιαφορία για τους καρκινοπαθείς από τον Γεν.Διευθυντή ΟΚΥΠΥ
ΛΑΡΝΑΚΑ: Πλήρη αδιαφορία για τους καρκινοπαθείς από τον Γεν.Διευθυντή ΟΚΥΠΥ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Πλήρη αδιαφορία για τους καρκινοπαθείς από τον Γεν.Διευθυντή ΟΚΥΠΥ

Της Ειρήνης Αντωνίου

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και παλαιότερα πριν ένα και πλέον χρόνο είχε ξεκινήσει μια πρωτοβουλία από το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, τον ΠΑΣΥΚΑΦ, την Europa Donna και το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου για δημιουργία της πρώτης Μονάδας Καθημερινής Φροντίδας Καρκινοπαθών στην Λάρνακα.

Η Μονάδα θα εξυπηρετεί τους Καρκινοπαθείς των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου αφού αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένα κέντρο στις Επαρχίες αυτές για να παρέχει φροντίδα στους Καρκινοπαθείς.

Ενώ αρχικά η Μονάδα είχε λάβει την επίσημη γραπτή έγκριση των αρμόδιων φορέων η γραφειοκρατία αλλά και η αλλαγή σχεδίων για τον χώρο που είχε δεσμευτεί για την Μονάδα καθυστερούν την υλοποίηση της. Παρόλες τις αλλαγές οι σύνδεσμοι ασθενών έχουν ζητήσει να υποδειχθεί άλλος χώρος για την δημιουργία της Μονάδας αλλά αυτό το αίτημα δεν έχει απαντηθεί ακόμη από την ηγεσία του ΟΚΥΠΥ.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχει σταλεί επιστολή – τελεσίγραφο από τους Συνδέσμους ασθενών προς των Γενικό Διευθυντή του ΟΚΥΠΥ Χρίστη Λοϊζίδη και τον Πρόεδρο του ΟΚΥΠΥ Μάριο Παναγίδη.

Παρόλο το γεγονός ότι υπάρχει γραπτή δέσμευση του ΟΚΥΠΥ για υλοποίηση του έργου και υπάρχει η βούληση από τον Διευθυντή του Νοσοκομείου Λάρνακας Γιώργο Καροτσάκη και τους λειτουργούς του για υλοποίηση της Μονάδας ο Γενικός Διευθυντής όχι μόνο καθυστερεί να λάβει αποφάσεις αλλά αδιαφορεί χωρίς να ασχολείται καθόλου με το θέμα και χωρίς να δίνει λύσεις.

Δεν απαντά στις επιστολές και δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την υλοποίηση του έργου.

Είναι ντροπή για το Κράτος, το Υπουργείο Υγείας και την Διοίκηση του ΟΚΥΠΥ η καθυστέρηση αυτή. Χιλιάδες καρκινοπαθείς ταλαιπωρούνται και ο κύριος Λοϊζίδης σφυρίζει αδιάφορα.

Πάντος από ότι πληροφορούμαστε τόσο ο Συντονιστής της Πρωτοβουλίας Ανδρέας Αποστόλου όσο και οι Σύνδεσμοι Καρκινοπαθών δεν προτίθενται να επιτρέψουν την ακύρωση του έργου και θα αντιδράσουν δυναμικά.

Χαρακτηριστικό και με νόημα το μήνυμα του Ανδρέα Αποστόλου που έστειλε πριν μερικές μέρες από τον προσωπικό του λογαριασμό :

Send this to a friend