Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ 3 + 1 προορισμοί για την 28η Οκτωβρίου
3 + 1 προορισμοί για την 28η Οκτωβρίου

3 + 1 προορισμοί για την 28η Οκτωβρίου

Σε δύο μέρες είναι η 28η Οκτωβρίου και αφού φέτος η πανδημία του κορωνοιού δεν μας επιτρέπει να συνδυάσουμε τις αργίες με μια απόδραση στο εξωτερικό, είναι ιδανική εποχή για να ανακαλύψουμε τις εγχώριες ομορφιές.

Αυτή την Τετάρτη λοιπόν, είναι ιδανική μέρα για να κάνετε τις αποδράσεις με την παρέα σας σε διάφορους προορισμούς της Κύπρου.

Πεδουλάς
Στις βόρειες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, σε υψόµετρο 1100 µέτρων συναντάει κανείς ένα χωριό περικυκλωµένο από πευκόδεντρα και πηγές φυσικών νερών, τον Πεδουλά.

Καλοπαναγιώτης
Σε απόσταση 70 χιλιοµέτρων από τη Λευκωσία και τη Λεµεσό, ο Καλοπαναγιώτης είναι φηµισµένος για την αρχιτεκτονική του, τα λιθόστρωτα δροµάκια, τα γραφικά σπιτάκια, τα παρεκκλήσια και τις εκκλησίες του αλλά και το Casale Panayiotis (casalepanayiotis.com, 22952444), που σύµφωνα µε τη Guardian «έδωσε πνοή σε αυτό το ξεχασµένο χωριό».

Ποταµίτισσα
Στην ανατολικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, λίγα µόνο χιλιόµετρα από τον Αγρό βρίσκει κανείς την Ποταµίτισσα, ένα πανέµορφο χωριό µέσα σε πεύκα, αµπέλια και περιβόλια.

Ασκάς
Η ιστορία του Λύχνου πάει δυο αιώνες πίσω και χρωστά το όνοµά του σε ένα γυάλινο λύχνο που ο άρχοντας Χατζιαννής έδωσε σαν προίκα, µαζί µε το σπίτι, στην κόρη του Γρουσή. Το σπίτι πέρασε από γενιά σε γενιά και µεγάλωνε ανάλογα µε τις εκάστοτε ανάγκες, παραµένοντας πάντα ένα από τα αρχοντικά του χωριού, µέχρι που κατέληξε παραδοµένο πια στη φθορά του χρόνου στους σηµερινούς ιδιοκτήτες οι οποίοι αποφάσισαν να το αναπαλαιώσουν και να το φωτίσουν µε έναν καινούριο, σύγχρονο λύχνο. Ο Λύχνος (lyhnos.com, 22642641) πλέον λειτουργεί ως ξενώνας και εστιατόριο.

Larnakaonline Έξοδος

 

 

 

Send this to a friend