Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Αφεντικό η Ανόρθωση, «σκότωσε» τον ΑΠΟΕΛ! (βίντεο)
Αφεντικό η Ανόρθωση, «σκότωσε» τον ΑΠΟΕΛ! (βίντεο)

Αφεντικό η Ανόρθωση, «σκότωσε» τον ΑΠΟΕΛ! (βίντεο)

Μεγάλη εντός έδρας νίκη πέτυχε η Ανόρθωση κόντρα στο ΑΠΟΕΛ με 2-0. 

Η “Κυρία” με δύο γκολ των Βργκοτς στο 9′ και του Κβιλιτάια στο 67′ πήρε το ντέρμπι και τους τρεις βαθμούς.

Η ομάδα του Κετσπάγια στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα είχε την υπεροχή και κατάφερε να σκοράρει, ενώ στο δεύτερο μέρος οπισθοχώρησε και απειλήθηκε σε δύο περιπτώσεις από το ΑΠΟΕΛ, κατάφερε κόντρα στην ροή του αγώνα να σκοράρει με τον Κβιλιτάια και να “σκοτώσει” όποιες ελπίδες είχαν οι παίκτες του Ουζουνίδη για θετικό αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά του ΑΠΟΕΛ του στοίχησε το κακό πρώτο 20λεπτο, στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά και η αστοχία που είχαν οι παίκτες του, καθώς δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Η ομάδα του Ουζουνίδη στο δεύτερο μέρος κυνήγησε την ισοφάριση, είχε τις καλές της στιγμές, όμως δεν τα κατάφερε σκοράρει. Πράγμα που κατάφερε να κάνει η Ανόρθωση, ρίχνοντας κάτω την ψυχολογία των γαλαζοκιτρίνων, οι οποίοι δέχτηκαν ακόμη μία ήττα.

Το φιλμ του αγώνα

Στο πρώτο μέρος η Ανόρθωση μπήκε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να επιβληθεί γρήγορα το ΑΠΟΕΛ, πράγμα που το κατάφερε.

Η ομάδα του Κετσπάγια στα πρώτα δέκα λεπτά είχε την κατοχή και μόλις στο 9ο λεπτό ευτύχησε να σκοράρει. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, οι του ΑΠΟΕΛ δεν κατάφεραν να διώξουν σωστά και η μπάλα έφτασε στον αφύλακτο Βργκότς, ο οποίος από κοντά με πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Ουζουνίδη προσπάθησε να αντιδράσει και βρήκε μεγάλη φάση στο 25ο λεπτό. Μετά από φάουλ του Ζαχίντ, η μπάλα έφτασε στον Λουντέμο, ο οποίος έκανε την κεφαλιά, όμως ο Λόρια από πολύ κοντά έδειξε τα γρήγορα αντανακλαστικά του απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε μετά στο δοκάρι και έτσι δεν έγινε το γκολ για το ΑΠΟΕΛ.

Από εκεί και πέρα την επόμενη μεγάλη ευκαιρία την βρήκε η Ανόρθωση στο 41, με τον Μίχα να κάνει το σουτ και τον Σίλβα να κάνει σπουδαία επέμβαση.

Έτσι το ημίχρονο έληξε 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος το ΑΠΟΕΛ μπήκε στο γήπεδο για να φτάσει στην ισοφάριση και να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι.

Η ομάδα του Ουζονίδη έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες Νούχιου στο 58′, ο οποίος με το κεφάλι αστόχησε και με εκτέλεση φάουλ του Αντζίλι στο 61′, την οποία εξουδετέρωσε σωτήρια ο Λόρια.

Και εκεί που το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, η Ανόρθωση κόντρα στην ροή του αγώνα πέτυχε και δεύτερο γκολ.

Στο 67′ με ατομική ενέργεια του Κβιλιτάια εκτός περιοχής, έκανε το σουτ και νίκησε τον Σίλβα. Πανέμορφο γκολ από τον Γεωργιανό φορ.

Μετά το δεύτερο γκολ που δέχτηκε το ΑΠΟΕΛ, οι παίκτες του επηρεάστηκαν αρκετά και η ομάδα του Κετσπάγια είχε τον πλήρη έλεγχο μέσα στο γήπεδο.

Η Ανόρθωση διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ της αποτέλεσμα και κατάφερε να μην απειληθεί και ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά.

Έτσι η ομάδα του Κετσπάγια πέτυχε μία σημαντική νίκη, η οποία την ανεβάζει στους 16 βαθμούς, όσους έχει και η ΑΕΚ.

Ανόρθωση: Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Κορέια (49΄ Σελίν), Νταουσβίλι, Χουσμπάουερ (58΄ Κ.Αρτυματάς), Μίχα (69΄ Μαργκάσα), Οκριασβίλι, Καλτσάς, Κβιλιτάια

Στον πάγκο: Τζουρ, Μανιάς, Πηλέας, Κορρέα, Χριστοφή, Ελουντού

ΑΠΟΕΛ: Σίλβα, Ενσούε, Μερκής, Ζόρζε, Γουίλερ, Γιένσεν, Ζαχίντ (72΄ Σαχάρ), Ντε Βινσέντι (8΄ Λουντέμο), Ντονγκαλά, Κλωναρίδης (60΄ Ατζίλι), Νούχιου

Στον πάγκο: Ουζόχο, Σιέλης, Αποστολάκης, Ζεράλδες, Σατσιάς, Εφραίμ

Κίτρινες: Κορέια, Κ. Αρτυματάς / Κλωναρίδη, Ζαχίντ, Ενσούε, Ζόρζε

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Α’ βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ βοηθός: Καλογήρου Μάριος
Τέταρτος διαιτητής: Αναστασίου Ιωάννης
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Θεόδωρος Τσιολάκης-LarnakaOnline Sports

Send this to a friend