Ένοχοι για το Nava

Ένοχοι για το Nava

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένοχους έκρινε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου τους Δημήτρη Μασιά, Αριστοτέλη Αριστείδη και την εταιρεία Semenal Investments Ltd για τη γνωστή υπόθεση του νυχτερινού κέντρου Nava Seaside στον Πρωταρά κατά την περίοδο του Κατακλυσμού, τον περασμένο Ιούνιο, οπόταν είχαν παρατηρηθεί σωρεία παραβάσεων των πρωτοκόλλων για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοιού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, ο Δ. Μασιάς ήταν διευθυντής της εταιρείας Semenal που διαχειριζόταν το Nava κατά τον επίδικο χρόνο, ενώ ο Α. Αριστείδης ήταν ο διευθυντής του υποστατικού. Και οι δύο (όπως και η εταιρεία) κρίθηκαν ένοχοι, μετά από ακροαματική διαδικασία, σε αριθμό κατηγοριών, που αφορούν λειτουργία του υπό αναφορά κέντρου αναψυχής χωρίς την απαιτούμενη άδεια και παραβίαση των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από το Υπουργείο Υγείας για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοιού (προβλέπεται και ποινή φυλάκισης από τη νομοθεσία).

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 5-8 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια της δίκης κατέθεσαν πέντε μάρτυρες κατηγορίας και δύο μάρτυρες υπεράσπισης. Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε ο Αδάμος Δημοσθένους.  Οι ποινές θα επιβληθούν στις 6 Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε, ότι η προβολή από τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των νυχτερινών οπτικών πλάνων από το κέντρο Nava τις ημέρες του Κατακλυσμού είχαν προκαλέσει την οργή όχι μόνο της κοινής γνώμης, αλλά και της Πολιτείας, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιώργο Σαββίδη να παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, κάνοντας λόγο για «εικόνες ασύγγνωστης ανευθυνότητας».

Η Αστυνομία επανηλλειμμένα προέβη εκείνο το χρονικό διάστημα σε καταγγελίες σε σχέση με τη λειτουργία του υπό αναφορά κέντρου, επειδή αγνόησε τα διατάγματα και δεν τήρησε τις πρόνοιες του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Πλήθος κόσμου χόρευε και κατανάλωνε οινοπνευματώδη ποτά, χωρίς να λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα προστασίας, ούτε καν οι αποστάσεις ασφαλείας, με τους νεαρούς θαμώνες για ώρες ολόκληρες να εφάπτονται ο ένας πάνω στον άλλο…

 

Send this to a friend