Home ΕΞΟΔΟΣ ΔΡΩΜΕΝΑ Έκθεση φωτογραφίας της Κλαύδιας Μπαλαμπανίδου στο Youth Makerspace Larnaka
Έκθεση φωτογραφίας της Κλαύδιας Μπαλαμπανίδου στο Youth Makerspace Larnaka

Έκθεση φωτογραφίας της Κλαύδιας Μπαλαμπανίδου στο Youth Makerspace Larnaka

Για 2η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα φιλοξενίας MAKERsHOUSE του Youth Makerspace Larnaka, έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια πλατφόρμα δημιουργίας και επιχειρηματικότητας ενισχύοντας την έρευνα και την ανάπτυξη μέσω σύγχρονων τεχνολογικών πρακτικών, θα προσφέρει ευκαιρίες ενδυνάμωσης της παραγωγικής διαδικασίας μεταξύ δημιουργών-οργανισμών και καθοδήγηση κατά την υλοποίηση της κάθε πρότασης.

Στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας δημιουργών του MAKERsHOUSE 2020, το Youth Makerspace Larnaka, παρουσιάζει την πρώτη φιλοξενουμένη του προγράμματος για το 2020. Η φωτογράφος Κλαύδια Μπαλαμπανίδου, κατά τη διάρκεια του residency της, φωτογράφιζε στον χώρο του Makerspace, καθώς και έκτος αυτού, προκειμένου στο τέλος του μήνα να πραγματοποιηθεί παρουσίαση των φωτογραφιών αυτών σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα της εν εξελίξει φωτογραφικής ενότητας They Sing a Song Only You Can Hear. Μέντορας της δημιουργού ήταν η Έλενα Κοτασβήλι.

Η σειρά They Sing a Song Only You Can Hear αναφέρεται σε μια βιωματική κατάσταση και αναπτύσσει την προβληματική που προκύπτει μετά από ένα τέλος και την αναγκαστική καταστολή των επιθυμιών, ενώ επεκτείνεται στον επαναπροσδιορισμό της προσωπικής ταυτότητας. Επιχειρεί την οπτική απεικόνιση της εσωτερικής κατάστασης, την οποία βιώνει το άτομο που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Το άτομο εισέρχεται σε μια προσωρινή κατάσταση, γνωρίζοντας πως το παλιό πεθαίνει και επιθυμεί να μεταβεί σε μια νέα συνθήκη. Μέσα από αυτή την επίπονη διαδικασία, η οποία χαρακτηρίζεται από αισθήματα κενού, αβεβαιότητας, φόβου και έντασης, το άτομο που την βιώνει καλείται να έρθει αντιμέτωπο με τον εαυτό του και τις επιθυμίες του, προκειμένου να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα του και να μεταβεί στη νέα πραγματικότητα. 

**Η χρήση μάσκας και αντισηπτικού είναι υποχρεωτική κατα την είσοδο στον εσωτερικό εκθεσιακό χώρο. Θα τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες ασφάλειας και υγείας, με ελεγχόμενη είσοδο του κοινού.

Το event στο Facebook μπορείτε να το βρείτε εδώ

https://makerspace.onek.org.cy/portfolio-item/crisis-of-desire/

Send this to a friend