Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Όλοι να βοηθήσουν την Αλεξάνδρα
Όλοι να βοηθήσουν την Αλεξάνδρα

Όλοι να βοηθήσουν την Αλεξάνδρα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μια 20χρονη κοπέλα, από την Ορμήδεια, χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια όλων, χτυπημένη από απλαστική αναιμία.

Πρόκειται για την Αλεξάνδρα Ζαννέτου, η οποία έχει επείγουσα ανάγκη από συμβατό δότη μυελού των οστών, βρισκόμενη αυτή την περίοδο στη Γερμανία για σκοπούς θεραπείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του LarnakaOnline, το οποίο καλεί όσους επιθυμούν να βοηθήσουν προς τον σκοπό αυτό, η 20χρονη πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μεταμόσχευση.

Η Αλεξάνδρα, παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, βρήκε το κουράγιο να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά της και να απευθύνει έκκληση προς όλο τον κόσμο να δώσει δείγμα σ’ ένα νοσοκομείο. Η απλαστική αναιμία είναι μια σπάνια νόσος και οφείλεται σε αδυναμία του μυελού των οστών να παράγει κύτταρα του αίματος, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει αναιμία, χαμηλά λευκά αιμοσφαίρια και χαμηλά αιμοπετάλια.

Στην παιδική ηλικία εμφανίζεται μεταξύ 2 έως 5 ετών και οφείλεται σε κληρονομικά αίτια. Στην ενήλικο ζωή εμφανίζει διφασική ηλικιακή κατανομή. Το πρώτο κύμα εμφανίζεται μεταξύ 20 με 25 ετών και το δεύτερο μεταξύ 55 με 60 ετών και οφείλεται σε επίκτητα αίτια.

Η ανάρτηση της Αλεξάνδρας στον λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έχει ως εξής: «Κάποιοι με γνωρίζουν και ξέρουν τι άτομο είμαι.

Όπως έχετε μάθει είμαι η Αλεξάνδρα Ζαννέττου, είμαι 20 ετών και έχω απλαστική αναιμία. Είμαι σε νοσοκομείο της Γερμανίας από τον περασμένο Μάρτιο κι έχω κάνει μέχρι σήμερα τρεις θεραπείες. Τον Σεπτέμβριο επέστρεψα πίσω στην Κύπρο για τρεις βδομάδες, αφού τελικά μπορούσα να συνεχίσω εκεί την θεραπεία μου. Όταν ήλθα ξανά στην Γερμανία πριν από δύο βδομάδες, μου ανακοίνωσαν πως τελικά καμία από τις θεραπείες μου δεν λειτουργούσε, οπόταν πρέπει να προχωρήσουμε σε μεταμόσχευση. Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να παρακαλέσω τον κόσμο, όσοι δεν είναι ακόμη εθελοντές δότες μυελού των οστών να γίνουν. Είναι μια διαδικασία πέντε δευτερολέπτων και μπορεί να είστε τυχεροί να σώσετε τη ζωή ενός ανθρώπου που παλεύει για αυτήν».

 

 

Send this to a friend