Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ξεκάθαρος ο Υπουργός Υγείας: Για μήνες τα μέτρα στην Κύπρο – Δεν υπάρχει άλλος τρόπος
Ξεκάθαρος ο Υπουργός Υγείας: Για μήνες τα μέτρα στην Κύπρο – Δεν υπάρχει άλλος τρόπος

Ξεκάθαρος ο Υπουργός Υγείας: Για μήνες τα μέτρα στην Κύπρο – Δεν υπάρχει άλλος τρόπος

Έκκληση προς όλους όσους έχουν συμπτώματα να απευθύνονται αμέσως στο προσωπικό τους ιατρό ο οποίος θα αποφασίσει αν πρέπει να γίνει τεστ κορωνοϊού απήυθυνε μιλώντας το μεσημέρι στην εκπομπή του OMEGA ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ o Υπουργός Υγείας. Σύμφωνα πάντως με τον Υπουργό τα μέτρα που λαμβάνονται θα κρατήσουν για μήνες.

Αναλυτικά ο υπουργός επισήμανε:

Για τις αλυσίδες μετάδοσης και την προσπάθεια ιχνηλάτησης:

Η διαδικασία ιχνηλάτησης προχωρεί και έχει στελεχωθεί με περισσότερα άτομα. Με την αύξηση των κρουσμάτων και ειδικά με την αύξηση των στενών επαφών γίνεται πιο δύσκολη η διαδικασία. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει εγκαταλειφθεί.

Για παράδειγμα την Κυριακή ήταν πέραν των 50 ατόμων στον τομέα της ιχνηλάτησης. Προκύπτουν πάρα πολλές επαφές σε κάθε θετικό κρούσμα γεγονός που ,μειώνει τον χρόνο ανταπόκρισης. Όμως συνεχίζουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή

Για ανθρώπους που κυκλοφορούν παρά τα συμπτώματα:

Οι περιπτώσεις αυτές είναι περιπτώσεις που δεν διαγνώστηκαν και κυκλοφορούσαν. Παρατηρήθηκαν περιπτώσεις ατόμων που έχουν συμπτώματα και δεν πάνε στον προσωπικό τους ιατρό και τεστ. Αυτό είναι το πρόβλημα. Άτομα είχαν τα συμπτώματα μέχρι και για πέντε μέρες, πήγαιναν στη δουλειά και μετά πήγαιναν στον γιατρό.

Για την ετοιμότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων:

Τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι πανέτοιμα και είμαι απόλυτος σε αυτό. Έχει ετοιμαστεί πλάνο 80 σελίδων διαχείρισης και έχουν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι σε όλα τα νοσοκομεία. Καθορίστηκαν ακόμα και οι γιατροί και νοσηλευτές που θα δραστηριοποιούνται ανάλογε με ον βαθμό ετοιμότητας που πρέπει να έχει κάθε νοσοκομείο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος αμφισβήτησης του πλάνου που έχει ετοιμαστεί.

Για νέα μέτρα:

Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση προς το παρόν. Όμως αξιολογούνται καθημερινά τα δεδομένα έτσι ώστε να ληφθούν έγκαιρα οι ανάλογες αποφάσεις. Πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες για να δούμε αν έχουν αποτέλεσμα τα μέτρα της Παρασκευής. Αν τηρήσουμε τα μέτρα θα μπορούμε να περιορίσουμε τη διασπορά. Το ζητούμενο να υπάρχει τήρηση των μέτρων για τους επόμενους μήνες.

Send this to a friend