Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Γάμοι αναβάλλουν αιμοδοσίες σε ναούς
Γάμοι αναβάλλουν αιμοδοσίες σε ναούς

Γάμοι αναβάλλουν αιμοδοσίες σε ναούς

Η ακαταλληλότητα των υποδομών στους σταθμούς αιμοδοσίας Λεμεσού, Αμμοχώστου και Πάφου αλλά και ο κορωνοϊός οδήγησαν στη διεξαγωγή των αιμοδοσιών σε αίθουσες που βρίσκονται στα προαύλια των εκκλησιών. Μάλιστα, πριν από μερικές εβδομάδες, λόγω της πραγματοποίησης γάμου, οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας αναγκάστηκαν να αναβάλουν την αιμοδοσία που είχε προγραμματιστεί, καθώς η αίθουσα θα χρησιμοποιείτο από τους νεόνυμφους για να δεχθούν συγχαρητήρια από τους προσκεκλημένους τους.

Το θέμα ήρθε στο φως κατά τη χθεσινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η οποία αποφάσισε την αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €21 χιλ., το οποίο θα δαπανηθεί για την ενοικίαση χώρων στους σταθμούς Λεμεσού, Αμμοχώστου και Πάφου. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, ανέφερε πως υπάρχει γνωμάτευση εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με την οποία τα κέντρα αιμοδοσίας στις τρείς συγκεκριμένες επαρχίες δεν είναι τα κατάλληλα. Όπως, είπε, έχουν ενοικιαστεί αίθουσες εκκλησιών από το Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο, επισημαίνοντας πως κάποιες εκκλησίες ζήτησαν πίσω τις αίθουσες για να τις χρησιμοποιούν είτε για γάμους, είτε για να πραγματοποιείται το κατηχητικό. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου προειδοποίησε πως εάν οι αιμοδότες δεν έχουν σταθερούς χώρους αιμοδοσίας, θα υπάρξει πρόβλημα επάρκειας αποθεμάτων αίματος.

Παράλληλα, υπέδειξε πως παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να βρεθούν κατάλληλοι κρατικοί χώροι, υποστατικά που ανήκουν σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς αλλά και στον πρώην Συνεργατισμό, για να διεξάγονται οι αιμοδοσίες, δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Πηγή: Philenews

Send this to a friend