Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στα τάρταρα η αγορά αυτοκινήτου παρά τις προσδοκίες
Στα τάρταρα η αγορά αυτοκινήτου παρά τις προσδοκίες

Στα τάρταρα η αγορά αυτοκινήτου παρά τις προσδοκίες

Αν και η οικονομία έχει αρχίσει να επανακάμπτει σε όλους σχεδόν τους τομείς μετά το lockdown, έστω και σε μη ικανοποιητικά επίπεδο, εντούτοις ένας από τους κλάδους που ήταν σε συνεχή άνοδο τα τελευταία χρόνια φαίνεται να συνεχίζει να καταγράφει χαμηλές επιδόσεις, παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες. Ο λόγος για την εμπορία αυτοκίνητων, η οποία συνεχίζει σύμφωνα με τους υπεύθυνους του κλάδου να είναι σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά στα οποία κινείτο την τελευταία τριετία, μετά το σοκ της κατάρρευσης της οικονομίας του 2013.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορίας Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων, Ανδρέας Σιήκκης, τόνισε στον «Φ» ότι αν και η οικονομία άρχισε να επανεκκινεί σταδιακά, η ζήτηση για την αγορά αυτοκινήτου εξακολουθεί να είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Παρά τις προσφορές που όλες οι εταιρείες κάνουν αυτή την περίοδο, ώστε να προκαλέσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών, επεσήμανε, οι τελευταίοι αδιαφορούν σχεδόν πλήρως για την αγορά αυτή, κρίνοντας προφανώς ότι δεν είναι ακόμη αρκετά σταθερή η κατάσταση για να προβούν σε παρόμοιας φύσης έξοδα. «Θα πρέπει να πούμε ότι η σοβαρότερη επανάκαμψη του ιού, προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στην αγορά», υποστήριξε.

Ο Ανδρέας Σιήκκης τόνισε ότι στην επαρχία Πάφου η απουσία ζήτησης αυτοκινήτων είναι καθολική πλέον. Δεν υπάρχει η τάση που υπήρχε το 2013, είπε χαρακτηριστικά, οπότε και οι πλούσιοι αλλοδαποί κάτοικοι εξακολουθούσαν να αγοράζουν καινούργια και ακριβά μοντέλα, παρά την κατάρρευση της οικονομίας. «Σήμερα, ούτε οι Κύπριοι, ούτε οι ξένοι εκδηλώνουν αγοραστικό ενδιαφέρον», δήλωσε .Οι μόνοι που κινούνται μετά την πανδημία, είναι οι αλλοδαποί εργαζόμενοι, όπως Βούλγαροι, Ρουμάνοι ή Σύριοι, οι οποίοι ωστόσο ενδιαφέρονται μόνο για τα αυτοκίνητα της κατώτατης τιμής».

Send this to a friend