Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Θεμέλιος Λίθος για το Ronald McDonald House από τον Υπουργό Υγείας!
Θεμέλιος Λίθος για το Ronald McDonald House από τον Υπουργό Υγείας!

Θεμέλιος Λίθος για το Ronald McDonald House από τον Υπουργό Υγείας!

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο μίας σεμνής τελετής, η κατάθεση του Θεμέλιου Λίθου στο πρώτο Ronald McDonald House από τον Υπουργό Υγείας, κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου. Πρόκειται για το δεύτερο έργο του Ronald McDonald House Charities Κύπρου (RMHC Κύπρου), μετά τη δημιουργία κλινικής για παιδιά με καρδιακές παθήσεις στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, στη Λευκωσία.

Το Ronald McDonald House είναι ένας σύγχρονος ξενώνας που θα παρέχει δωρεάν διαμονή και στήριξη στις οικογένειες των παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και σε άλλα νοσηλευτήρια της Λευκωσίας. Η ανέγερσή του αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021, δίπλα στη Σχολή Τυφλών στη Λεωφ. 28ης Οκτωβρίου, στη Λευκωσία.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Υγείας, ο Δήμαρχος Στροβόλου, ο Επίτιμος Πρόεδρος του RMHC Κύπρου, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. του RMHC Κύπρου, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε Αγιασμός και ακολούθησαν σύντομες ομιλίες από τους επίσημους καλεσμένους.
Φανερά συγκινημένος ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ronald McDonald House Charities Κύπρου, κ. Ρένος Ανδρέου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βασικό θεμέλιο αυτού του σπιτιού, είναι η αγάπη! Με μεγάλη συγκίνηση βλέπουμε ότι σήμερα το όραμά μας αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, αφού σε αυτή την ιστορική στιγμή για εμάς, συμπυκνώνονται τα βαθύτερα αισθήματά μας και κυρίως η ελπίδα για εκατοντάδες οικογένειες και παιδιά που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας».

Ronald McDonald House Charities® (RMHC®):
Το Ronald McDonald House Charities είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 65 χώρες παγκοσμίως, με στόχο τη δημιουργία και υποστήριξη προγραμμάτων που βελτιώνουν άμεσα την υγεία και ευημερία των παιδιών. Διαχρονικός υποστηρικτής και ιδρυτικός εταίρος του είναι τα εστιατόρια McDonald’s™.

Ronald McDonald House Charities Κύπρου:
Ακολουθώντας την ίδια γραμμή, το 2014 ιδρύθηκε στην Κύπρο το Ronald McDonald House Charities Κύπρου με έδρα του τη Λευκωσία και κύριο χορηγό του τα εστιατόρια McDonald’s Κύπρου! Το όραμά του είναι να γίνει ευρέως γνωστή η προσπάθειά του, που αφορά στη βελτίωση της ζωής των οικογενειών με παιδιά που έχουν νοσήσει, προσφέροντάς τους στήριξη όπου και όταν χρειαστεί.

Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα, το Ronald McDonald House Charities Κύπρου εργάζεται εντατικά για να κρατάει τις οικογένειες μαζί στα δύσκολα, ενώ σε συνεργασία με άλλα παραρτήματα του RMHC σε όλο τον κόσμο, βοηθάει οικογένειες να μεταβούν δωρεάν στο εξωτερικό για να βρίσκονται κοντά στο παιδί τους, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η νοσηλεία του. Συμπάσχοντας με τα παιδιά και τις οικογένειές τους, το Ronald McDonald House Charities Κύπρου εξασφαλίζει ζωτικούς πόρους και φροντίζει ώστε τα παιδιά να λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη από κορυφαία νοσοκομεία παγκοσμίως.

Θερμές ευχαριστίες στους Χορηγούς, McDonald’s ™ Kύπρου, Ελληνική Τράπεζα, ΕΥ Cyprus, Coca-Cola Hellenic Bottling Company, Voice La Mode Group και Globe Invest Ltd.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Ronald McDonald House Charities Κύπρου www.rmhc.org.cy

Send this to a friend