Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Υπ. Υγείας: Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το χειμώνα [ΒΙΝΤΕΟ]
Υπ. Υγείας: Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το χειμώνα [ΒΙΝΤΕΟ]

Υπ. Υγείας: Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το χειμώνα [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, καθώς ο χειμώνας πλησιάζει και ο κόσμος μπαίνει παραπάνω σε κλειστούς χώρους, αυξάνεται ο κίνδυνος επιμόλυνσης, συνεπώς όπως εξηγεί αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊο παρόλα αυτά δεν γνωρίζουν πόσο μεγάλη θα είναι η επιμόλυνση, κάτι που εξαρτάται από το βαθμό που θα τηρήσει τα μέτρα προστασίας ο κόσμος.

«Στόχος δεν είναι πάμε σε ένα γενικό lockdown», υπογράμμισε κάτι που διαφάνηκε και από τα τοπικά μέτρα που λήφθηκαν στη Λάρνακα και στη Λεμεσό αντίστοιχα, ενώ την ίδια ώρα, επισήμανε πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Κληθείς να σχολιάσει τη διαθεσιμότητα των κλινών,  ο Υπουργός Υγείας, επισήμανε πως η προετοιμασία υπάρχει αλλά το ζήτημα είναι να μην φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο καθώς με βάση έρευνες το 50% των ατόμων που διασωληνόνται με κορωνοϊό πεθαίνουν.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την εφαρμογή τοπικών μέτρων στη Λάρνακα και την Αμμόχωστο, ο κ. Ιωάννου είπε ότι υπάρχουν εστίες μόλυνσης, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που δημοσιεύει το Υπουργείο Υγείας, ενώ τόνισε ότι κάποιοι παρά να κάνουν κριτική, καλύτερα να συνεισφέρουν στο έργο.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι τα μέτρα παίρνονται κατόπιν εισηγήσεων των Επιδημιολόγων για να αποτρέψουν την αύξηση των κρουσμάτων.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

"]

Send this to a friend