Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Διαβήματα για επαναλειτουργία του Παιδιατρικού Τμήματος
Διαβήματα για επαναλειτουργία του Παιδιατρικού Τμήματος

Διαβήματα για επαναλειτουργία του Παιδιατρικού Τμήματος

Την επαναλειτουργία του Παιδιατρικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ζητά, μέσω επιστολής του προς τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο Δήμαρχος Δερύνειας, ο οποίος παράλληλα απευθύνει έκκληση προς το αρμόδιο υπουργείο για περαιτέρω ενίσχυση και στελέχωση του νοσηλευτηρίου.

Στην επιστολή του, ο  Άντρος Καραγιάννης αναφέρει ότι παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις κι επιστολές παραγόντων και φορέων της επαρχίας Αμμοχώστου, τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθούν να υφίστανται και να ταλαιπωρούν τους κατοίκους της επαρχίας, με αποκορύφωμα το κλείσιμο του Παιδιατρικού Τμήματος από τα μέσα περασμένου Μαρτίου, αφού στην πτέρυγα αυτή νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Ο κ. Καραγιάννης, ως γονιός δύο ανήλικων παιδιών, απευθύνει έκκληση στον Υπουργό Υγείας να προωθήσει τις διαδικασίες για άμεση επαναλειτουργία του Παιδιατρικού Τμήματος πριν να είναι αργά.

«Δεν επιτρέπεται παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, αναπνευστικά προβλήματα, λοιμώξεις ή πυρετικούς σπασμούς, να υποβάλλονται στην ψυχοφθόρα διαδικασία της νοσηλείας τους στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του νοσηλευτηρίου και ακολούθως να παραπέμπονται με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ή στο Μακάρειο Νοσοκομείο», επισημαίνει ο Α. Καραγιάννης.

Περαιτέρω στην επιστολή του, που κοινοποιήθηκε στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ) και στην Διευθύντρια Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος Δερύνειας σημειώνει ότι είναι απαράδεκτο τμήματα κομβικής σημασίας, όπως είναι ο θάλαμος του Γυναικολογικού Τμήματος και το Φυσιοθεραπευτήριο, να κλείνουν προκειμένου να εξευρεθούν χώροι για νοσηλεία άλλων ασθενών.

Ο Δήμαρχος Δερύνειας επισημαίνει, ακόμα, ότι ως νοσοκομείο αναφοράς, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου χρειάζεται άμεσα στήριξη κι ενίσχυση με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Η σύσκεψη της Δευτέρας

———————————-

Με αφορμή τη διευρυμένη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, για εξέταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ο Άντρος Καραγιάννης καλεί τον Υπουργό Υγείας όπως μεριμνήσει άμεσα, ώστε να διαρρυθμιστούν κατάλληλα οι όροφοι στο νοσοκομείο που παραμένουν αδρανείς για να διασφαλιστούν επιπρόσθετες κλίνες προς εξυπηρέτηση όλων των ασθενών (εκτός κορωνοιού).

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend