Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το χρυσό βραβείο στην ενότητα «Στρατηγική και Καινοτομία» για την κατηγορία «Πρωτοβουλίες για επέκταση της τουριστικής περιόδου και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και υπηρεσιών» επιδόθηκε στην εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, στα πλαίσια των φετινών Παγκύπριων Βραβείων Τουρισμού.

Στην προκειμένη περίπτωση η εταιρεία βραβεύθηκε για τέσσερεις πρόσφατες ενέργειες, οι οποίες ήταν καινοτόμες, πληρούν τα κριτήρια της αειφορίας, προσφέρουν πολύπλευρα οφέλη και αποτελούν παράδειγμα καλών πρακτικών. Κορωνίδα της εν λόγω σειράς δράσεων αποτέλεσε η δημιουργία του νέου τεχνητού υφάλου Λάρνακας με την πόντιση του πλοίου «Ελπίδα», που είναι το μεγαλύτερο σκάφος που βυθίστηκε στην Κύπρο για αυτό το σκοπό καθώς και του «Lef 1».

Ο ύφαλος έχει προσελκύσει θαλάσσια ζωή νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν και η εξέλιξή του κρίνεται πολύ ικανοποιητική.
Άλλη μια αξιόλογη δράση που υλοποιείται σταδιακά είναι το Πρόγραμμα «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις παραλίες της Λάρνακας».

Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας έχουν δημιουργηθεί έξι υπαίθρια γυμναστήρια.
Το «Πρόγραμμα Αισθητικής Αναβάθμισης Λάρνακας», το οποίο άγγιξε το φλέγον θέμα της οπτικής ρύπανσης που επηρεάζει αρνητικά την εικόνα της Κύπρου, θεωρήθηκε ακόμα ένα παράδειγμα καλής πρακτικής.

Όσον αφορά τον χειμερινό τουρισμό, στη βράβευση περιλήφθηκε και το Πρόγραμμα «Δωρεάν Χειμερινών Εμπειριών Λάρνακας», το οποίο εμπλουτίζει τη διαμονή του ξένου επισκέπτη κατά την περίοδο χαμηλής αιχμής, με δραστηριότητες που προβάλουν την τοπική κουλτούρα, την παράδοση, την ιστορία και τη φύση της περιοχής.

 

Εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή το Κοινοτικό Πάρκο Αθλοπαιδιών Τόχνης, που βρίσκεται νότια της κοινότητας.

Το έργο περιλαμβάνει μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου, παιδότοπο, κυλικείο, χώρους στάθμευσης και χώρο πρασίνου.

Τα έργα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2018 και αποπερατώθηκαν περί τα τέλη Φεβρουαρίου 2020. Το συνολικό του κόστος ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο ευρώ και το ποσό που δαπανήθηκε εκταμιεύτηκε από το κονδύλι Αναπτυξιακών Έργων Τόχνης – ΑΗΚ.

Το πάρκο που εγκαινιάστηκε φέρει το όνομα του αγνοούμενου της Τόχνης από την τουρκική εισβολή του 1974, έφεδρου στρατιώτη Μηνά Αντωνίου.

Το Πάρκο Αθλοπαιδιών σε συνδυασμό με το έργο που αφορά τον εξωραϊσμό της κοίτης του ποταμού της Τόχνης, το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που γίνονται στην επαρχία Λάρνακας, αναμένεται να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στον εκσυγχρονισμό της κοινότητας και στην αύξηση του αριθμού των τουριστών που διαμένουν στα αγροτουριστικά καταλύματα του χωριού.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι η Τόχνη είναι το πρώτο χωριό της Κύπρου απ’ όπου ξεκίνησε ο αγροτουρισμός, το οποίο κατέχει την πρωτιά σε αγροτουριστικά καταλύματα, με αποτέλεσμα να το επισκέπτονται κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός ξένων τουριστών.

Η Τόχνη θεωρείται μια από τις ιστορικότερες και γραφικότερες κοινότητες στην Κύπρο, όπου βρίσκεται ο μοναδικός ανά τον κόσμο ναός κτισμένος πάνω σε γεφύρι, αφιερωμένος στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.

Send this to a friend