Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Χωρίς πίστα και μπαρ ζητούν να ξανανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης
Χωρίς πίστα και μπαρ ζητούν να ξανανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης

Χωρίς πίστα και μπαρ ζητούν να ξανανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης

Ύστατη έκκληση προς τον Υπουργό Υγείας, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υφυπουργό Τουρισμού, όπως επαναλειτουργήσουν άμεσα τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, τα οποία παραμένουν κλειστά για επτά ολόκληρους μήνες, απευθύνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ.), ο οποίος διαβεβαιώνει ότι η επαναλειτουργία τους θα γίνει κάτω από τις ασφαλέστερες υγειονομικές συνθήκες.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση του ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ, παρουσία εκπροσώπου της ΟΕΒ, με θέμα την επαναλειτουργία του κλάδου διασκέδασης που βρίσκεται σε καταστολή εργασιών με βάση τα διατάγματα του Υπουργού Υγείας, την ώρα που όλες οι άλλες δραστηριότητες και επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά.

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ. σημειώνει ότι έχει αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία και ατράνταχτα παραδείγματα ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου διαθέτουν όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, τεχνικές δομές και μηχανήματα και τις υψηλότερες δυνατές προδιαγραφές για να εφαρμοστούν οι πιο αυστηρές υγειονομικές συνθήκες και πρωτόκολλά που σε καμιά άλλη επαγγελματική μερίδα ή κλάδο δεν εφαρμόζονται.

Σημειώνεται ότι ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ. έχει καταθέσει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας δεκασέλιδο πρωτόκολλο που ετοίμασε η Διεθνής Ένωση Επιχειρήσεων Νυκτερινής Διασκέδασης (International Nightlife Association) για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων νυκτερινής διασκέδασης, που προνοεί όλα τα υγειονομικά και άλλα μέτρα που εφαρμόζονται σε όλα τα νυκτερινά κέντρα διεθνώς.

Επιπρόσθετα, υιοθετώντας τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας οι επιχειρήσεις του κλάδου θα λειτουργούν υπό τις εξής προϋποθέσεις:

• Δεν θα υπάρχει πίστα και μπαρ

• Οι θαμώνες θα θερμομετρούνται

• Μόνο με προκράτηση και θα τηρείται αρχείο με πλήρη στοιχεία (ιχνηλάτηση)

• Ο αέρας θα εναλλάσσεται 8 ως 15 φορές ανά ώρα (7-10 l/s ανά άτομο έναντι 4,5-5,5 l/s ανά άτομο, όπως προνοεί η σχετική νομοθεσία).

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ΠΑ. ΣΥ. ΚΕ. Δ. ιδρύθηκε το 2020 και εκπροσωπεί 130 επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 4.000 χιλιάδες εργαζόμενους, με συμμετοχή γύρω στο 3% του ΑΕΠ της Κύπρου. Ο Σύνδεσμος είναι ενεργό μέλος της ΟΕΒ και εκπροσωπεί την Κύπρο στη Διεθνή Ένωση Επιχειρήσεων Νυκτερινής Διασκέδασης (International Nightlife Association) που είναι μέλος του UNWTO (United Nations World Trade Organization). Πρωταρχικός στόχος του Συνδέσμου είναι η προώθηση και η υποστήριξη των επιχειρήσεων διασκέδασης.

Send this to a friend