Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τράβηξαν χειρόφρενο οι ταξιτζήδες στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Τράβηξαν χειρόφρενο οι ταξιτζήδες στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Τράβηξαν χειρόφρενο οι ταξιτζήδες στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Σ’ επ’ αόριστο απεργία κατήλθαν από χθες το πρωί οι οδηγοί αστικών ταξί που εργάζονται στο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Τράβηξαν χειρόφρενο με αφορμή την ανακοίνωση του Προέδρου της Αρχής Αδειών για αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του συστήματος εργασίας στον αερολιμένα.

Σε ανακοίνωσή τους οι οδηγοί αστικών ταξί Λάρνακας αναφέρουν πως δεν τους βρίσκει σύμφωνους η νέα διαδικασία που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Αρχής Αδειών Χρίστο Καρρά (λειτουργία ράμπας για εξυπηρέτηση ταξιδιωτών από το αεροδρόμιο) και ως εκ τούτου δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κατέλθουν σε επ’ αόριστο απεργία.

Οι ταξιτζήδες σ’ ένδειξη διαμαρτυρίας στάθμευσαν τα οχήματά τους γύρω από τον κυκλικό κόμβο του αεροδρομίου Λάρνακας, με αποτέλεσμα να προκληθούν κάποια κυκλοφοριακά προβλήματα στη γύρω περιοχή. Σε κάποια στιγμή, κατευθύνθηκαν και προς τον κυκλικό κόμβο του Καλού Χωριού Λάρνακας, όπου συνέχισαν την εκδήλωσή τους, προκαλώντας κι εκεί πυκνή τροχαία κίνηση.

Η απεργία των οδηγών ταξί ξεκίνησε από τις 7 το πρωί και όπως δήλωσαν θα είναι επ’ αόριστο μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Οι οδηγοί έπνεαν τα μένεα κατά του Προέδρου της Αρχής Αδειών Χρ. Καρρά, κολλώντας διάφορα πανό πάνω στα αυτοκίνητά τους, μερικά από τα οποία έγραφαν: «Κύριε Καρρά αφήστε την πέννα και πιάστε τιμόνι ν’ αποκτήσετε εμπειρία», ενώ κάποια άλλα έγραφαν: «Οι φυλακές είναι στη Λευκωσία, όχι στον αερολιμένα».

Την ώρα που οι ταξιτζήδες πραγματοποιήσαν τη διαμαρτυρία τους, σταθμεύοντας τα οχήματά τους γύρω από τους κυκλικούς κόμβους του αεροδρομίου και μετέπειτα του Καλού Χωριού, μέλη της Αστυνομίας προσπαθούσαν να διοχετεύσουν την τροχαία κίνηση, προκειμένου ν’ αποφευχθεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους.

Οι οδηγοί εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις και τις επόμενες μέρες, μέχρι ν’ αρθεί η απόφαση για εφαρμογή του συστήματος ράμπας ως προς την παραλαβή πελατών από τα ταξί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend