Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Δήμαρχος Αραδίππου μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου Energy Cities
Ο Δήμαρχος Αραδίππου μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου Energy Cities

Ο Δήμαρχος Αραδίππου μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου Energy Cities

Σημαντική επιτυχία για την Αραδίππου αποτελεί η εκλογή του Δημάρχου της, Ευάγγελου Ευαγγελίδη, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Energy Cities. Η Γενική Συνέλευση του Δικτύου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο –πέραν του κυρίου Ευαγγελίδη– συμμετέχουν Δήμαρχοι άλλων δέκα πόλεων, μεταξύ των οποίων, του Παρισιού, της Βαλένσια και της Χαϊδελβέργης. Τη Γενική Συνέλευση χαιρέτησε η Ευρωπαία Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Elisa Ferreira.

Το Δίκτυο Energy Cities υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι αρμόδιο για την παρακολούθηση κι ενίσχυση της Ευρωπαϊκής πολιτικής για την αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος. Επιπλέον υποστηρίζει λειτουργικά το «Σύμφωνο των Δημάρχων» για το κλίμα και την ενέργεια και συντονίζει πολλά έργα, χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκούς πόρους. Μέλη του Δικτύου είναι περισσότερες από 1000 τοπικές αυτοδιοικήσεις. Η Αραδίππου είναι ο μόνος Δήμος της Κύπρου που συμμετέχει, ενώ με πρωτοβουλία του κύριου Ευαγγελίδη έγινε μέλος του Energy Cities το Δίκτυο ελληνικών πόλεων «Βιώσιμη Πόλη», στο οποίο επίσης η Αραδίππου είναι μέλος.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκλογή, την οποία απέδωσε στην ενεργό συμμετοχή του Δήμου στις διεργασίες του Δικτύου και στις πολυετείς προσπάθειες και πρωτοβουλίες του Δημοτικού Συμβουλίου, του προσωπικού του Δήμου και της εξειδικευμένης ακαδημαϊκής ομάδας των συμβούλων του σε Ευρωπαϊκά Θέματα. «Οι προσπάθειες αυτές έχουν χτιστεί μέσα από την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που στοχεύουν στην προώθηση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε κατοικίες (π.χ. πρόγραμμα INNOVATE), στη δίκαια ανταμοιβή των πολιτών για τις προσωπικές τους επενδύσεις σε ενεργειακή αποδοτικότητα στις κατοικίες τους και στη δημιουργία κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών (One-Stop-Shop) εντός του Δημαρχείου για την πληροφόρηση και υποστήριξη των Πολιτών σε δράσεις εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και ενεργειακής αποδοτικότητας», ανέφερε ο κ. Ευαγγελίδης.

 

 

 

 

Send this to a friend