Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ανησυχία εκφράζει ο Δρ. Καραγιάννης για την μικρή αλυσίδα κορωνοϊού που έχει δημιουργηθεί στη Λάρνακα (βίντεο)
Ανησυχία εκφράζει ο Δρ. Καραγιάννης για την μικρή αλυσίδα κορωνοϊού που έχει δημιουργηθεί στη Λάρνακα (βίντεο)

Ανησυχία εκφράζει ο Δρ. Καραγιάννης για την μικρή αλυσίδα κορωνοϊού που έχει δημιουργηθεί στη Λάρνακα (βίντεο)

Ανησυχητική η μικρή αλυσίδα που έχει δημιουργηθεί στη Λάρνακα και αριθμεί 14 κρούσματα κορωνοϊού, τονίζει ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 , «Μέρα Μεσημέρι», ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης είπε ότι τον ανησυχεί το cluster που έχει δημιουργηθεί στη Λάρνακα καθώς διαφαίνεται ότι η διασπορά δεν γίνεται μόνο στο κοντινό περιβάλλον, μιας και ένα άτομο από την Μητρόπολη Κιτίου συσχετίζεται με αυτή την αλυσίδα μετάδοσης.

Παράλληλα, ο Δρ. Καραγιάννης είπε ότι η Κύπρος είναι από τις λίγες χώρες που είναι σχετικά καθαρή όσον αφορά την πανδημία, και θα πρέπει να κρατηθεί η καλή επιδημιολογική εικόνα ως έχει μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι είναι ενθαρρυντικό ότι πολλοί ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί  καθώς δεν θα γίνουν εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις εντατικές, παρόλα όπως αναφέρει  μεταδίδουν τον ιό πιο εύκολα.

Όσον αφορά την απόφαση να μπορούν να κατεβάσουν οι εκπαιδευτικοί τις μάσκες, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είχε οποιαδήποτε συμβολή στην απόφαση αυτή, παρόλα αυτά αν θα κατεβάσουν για λίγο χρόνο για να γίνουν κατανοητοί και μετά να τη ξαναβάλουν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, σημείωσε επειδή έρχεται χειμώνας, θα πρέπει ο κόσμος να βρίσκεται σε κλειστούς χώρους, γεγονός που ευνοεί τη μετάδοση του ιού, επομένως όπως τονίζει θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Σχετικά με την ανησυχητική εικόνα που επικρατεί στην Ελλάδα με την πανδημία επισημαίνει ότι παρόλα τα μέτρα που έχουν παρθεί φαίνεται ότι δεν έχουν αποδώσει όσον αφορά τη μείωση των κρουσμάτων, και αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό θα πρέπει να πάρουν δραστικότερα μέτρα.

Πηγή: ANT1

Send this to a friend