Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συνεχίζεται ο σάλος για τα αίσχη στο Λύκειο Παραλιμνίου
Συνεχίζεται ο σάλος για τα αίσχη στο Λύκειο Παραλιμνίου

Συνεχίζεται ο σάλος για τα αίσχη στο Λύκειο Παραλιμνίου

«Δεν θα δεχθούμε κανένα κουκούλωμα», διαμηνύει το Κόμμα για τα Ζώα σε σχέση με τα έκτροπα που σημειώθηκαν την περασμένη Δευτέρα (14/9) στο Λύκειο Παραλιμνίου, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία ότι πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός.

Το Κόμμα για τα Ζώα απέστειλε φωτογραφικό υλικό και βίντεο στην Αστυνομία, προκειμένου να βοηθήσει στον εντοπισμό των «πρωταγωνιστών» του πρωτοφανούς περιστατικού θανάτωσης ζώων στην αυλή του σχολείου, ενώ αναμένει και από τον Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει στη δική του εσωτερική έρευνα για τα γεγονότα και να αναζητήσει πιθανές ευθύνες του καθηγητικού συλλόγου.

«Είναι απίστευτο το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν, μέσα από ανούσιες δηλώσεις και χωρίς καμία τεκμηρίωση, να δώσουν την εικόνα ότι αυτοί που σκέφτηκαν, συνέλαβαν κι εκτέλεσαν το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα ενάντια σε ανυπεράσπιστα ζώα είναι αθώα αγγελούδια», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα, το οποίο προχώρησε κι ένα βήμα παρακάτω, αποστέλλοντας στον Αρχηγό Αστυνομίας φωτογραφίες και βίντεο σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι δράστες που συμμετείχαν σ’ αυτή την φρενίτιδα, την οποία, όπως σημειώνει, κάποιοι βάπτισαν «έθιμο».

Το Κόμμα για τα Ζώα υποστηρίζει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι μεμονωμένες, ούτε αθώες και πως ο σχεδιασμός ήταν οργανωμένος και τα ζώα μεταφέρθηκαν από το βράδυ στο σχολείο (διερωτάται τι γίνεται με την ασφάλεια του σχολείου). Υποστηρίζει, επίσης, ότι οι καθηγητές έμειναν αμέτοχοι και δεν παρέμβηκαν για να σταματήσουν το κακό. «Προτείνουμε, εάν κι εφόσον φτάσουμε στο αποτέλεσμα όπου θα αποδοθούν ευθύνες, η μόνη αποτελεσματική ποινή να είναι η κοινωνική εργασία, είτε σε καταφύγια εγκαταλελειμμένων ζώων, είτε οπουδήποτε αλλού για να βοηθηθούν ζώα, αυτά που χωρίς κανένα αίσθημα και καμία συμπόνια, τα κακοποίησαν με τον χειρότερο τρόπο κι επέφεραν το θάνατό τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η θέση της Αστυνομίας

———————————

Ο εκπρόσωπος τύπου της Α.Δ. Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου δήλωσε χθες στην εφημερίδα μας ότι συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από καθηγητές και μαθητές του λυκείου, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η αξιολόγηση των οπτικών πλάνων που αναρτήθηκαν στα διάφορα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και των πλάνων που εξασφάλισε η Αστυνομία.

«Γνωρίζουμε το τυπογραφείο στο οποίο έγινε το πανό αισχρού περιεχομένου που αναρτήθηκε στο σχολείο και γνωρίζουμε την κτηνοτροφική περιοχή στο Παραλίμνι, απ’ όπου φαίνεται να κλάπηκαν τα ζώα, τα οποία πετάχτηκαν από τους μαθητές.

Δύο κουνέλια έχουν θανατωθεί από τις πράξεις των μαθητών», σημείωσε ο κ.Κωνσταντίνου. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε ότι κλάπηκαν περίπου είκοσι κότες και δέκα μικρά κουνέλια.

Προκύπτει, επίσης, ότι εκτός από μαθητές, υπήρχαν κι εξωσχολικοί που συμμετείχαν στα γεγονότα. Ήδη ο διευθυντής του λυκείου κλήθηκε στην Αστυνομία κι έδωσε τις δικές του απαντήσεις για τις ενέργειες των μαθητών.

 

Το Υπουργείο Παιδείας

———————————

Στο μεταξύ, έρευνα από το Υπουργείο Παιδείας για τα συμβάντα στο Λύκειο Παραλιμνίου διέταξε ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, «θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν πράξεις βαρβαρότητας σε σχολείο στο Παραλίμνι. Προέχουν οι έρευνες της Αστυνομίας, αλλά θα ακολουθήσει κι έρευνα του Υπουργείου. Μέρος της παιδείας μας και δείκτης πολιτισμού είναι ο σεβασμός προς τα ζώα, γι’ αυτό δεν πρόκειται ν’ ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές», προσθέτει.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend