Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πάει πίσω μερικούς μήνες η λειτουργία του Metropolis Mall, στη Λάρνακα. Ενώ οι αρχικές προβλέψεις της ιδιοκτήτριας εταιρείας έκαναν λόγο για άνοιγμα του εμπορικού κέντρου το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, οι καθυστερήσεις που προκάλεσε στην εκτέλεση των εργασιών το lockdown μεταθέτει για τον Φεβρουάριο του 2021 το άνοιγμα του Mall.

Μάλιστα, σε περίπτωση που τα δεδομένα της πανδημίας στην Κύπρο ανατραπούν δυσμενώς τους προσεχείς μήνες, δεν αποκλείεται να ληφθούν νέες αποφάσεις για τη λειτουργία του Metropolis.

Οι εργασίες κατασκευής του εμπορικού κέντρου βρίσκονται τη δεδομένη στιγμή περίπου στο 75% μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της οροφής, ενώ έχουν γίνει αρκετές εργασίες εσωτερικά και εξωτερικά καθώς και στους χώρους στάθμευσης.

Τον ερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει η παράδοση των πρώτων καταστημάτων στις εταιρείες που θα στεγάζονται. Ήδη έχει ενοικιαστεί περίπου το 85% των καταστημάτων. Ως επί τω πλείστο, πρόκειται για γνωστές εταιρείες που διαχειρίζονται καταστήματα στην Κύπρο, ενώ υπάρχουν και συμφωνίες ή γίνονται συζητήσεις μ’ εταιρείες που δεν έχουν μέχρι σήμερα παρουσία στο νησί μας.

Η επίσημη ανακοίνωση των εταιρειών που θα ενοικιάζουν καταστήματα στο Metropolis αναμένεται περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Όσον αφορά το κόστος, θα υπερβεί τα 65 εκατομμύρια ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός, λόγω των προσθηκών στο οδικό δίκτυο της περιοχής που πρέπει να γίνουν από την ιδιοκτήτρια εταιρεία. Μεταξύ άλλων, στα σχέδια περιλαμβάνεται και η κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων.
Το Metropolis Mall θα είναι έκτασης 39.000 τ. μ, θα διαθέτει συνολικά 138 καταστήματα, ενώ θα υπάρχουν και 1450 χώροι στάθμευσης.

 

Και να περάσουμε στον Δήμο Αραδίππου, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο οποίος περιόδευσε στις βιομηχανικές περιοχές Αραδίππου και Λάρνακας και είχε συναντήσεις με βιομήχανους, ενώ στη συνέχεια παρακάθισε σε συνεδρία με το Δημοτικό Συμβούλιο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις βιομηχανίες και προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου του. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το θέμα της βιομηχανίας πυρίτιδας που γειτνιάζει με κατοικημένες περιοχές.

Ο Υπουργός αφού αναφέρθηκε στα μέτρα που λήφθηκαν με τα οποία η συγκεκριμένη βιομηχανία δεν εμπίπτει πλέον στους Κανονισμούς περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Οδηγία SEVESO III), ζήτησε από την Υπηρεσία Μεταλλείων να ετοιμάσει μελέτη για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης ήγειρε τα χρονίζοντα ζητήματα της εκμίσθωσης γης για δημιουργία γηπέδου και της δημιουργίας νέας βιοτεχνικής περιοχής.

Επίσης πρότεινε όπως υπάρξει διαβούλευση του κράτους με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης παγκύπρια για το ευρύτερο θέμα της χωροθέτησης των βιομηχανικών περιοχών, με τρόπο που να ενθαρρύνεται και να διευκολύνεται η οικονομική και βιομηχανική ανάπτυξη, χωρίς όμως να επηρεάζεται δυσμενώς η ποιότητα ζωής των πολιτών.

 

Και να κλείσουμε με μια εκδήλωση από την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου όπου στις 8:30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος στη Λάρνακα, παρουσιάζει μια βραδιά εκλεπτυσμένης μουσικής με τίτλο οι «Σερενάτες» με έργα των Μπετόβεν και Στράους.

Send this to a friend