Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ρευστή κατάσταση που επικρατεί ελέω κορωνοιού μεταθέτει τη λειτουργία του Metropolis Mall
Η ρευστή κατάσταση που επικρατεί ελέω κορωνοιού μεταθέτει τη λειτουργία του Metropolis Mall

Η ρευστή κατάσταση που επικρατεί ελέω κορωνοιού μεταθέτει τη λειτουργία του Metropolis Mall

Πάει πίσω μερικούς μήνες η λειτουργία του Metropolis Mall, στη Λάρνακα. Ενώ οι αρχικές προβλέψεις της ιδιοκτήτριας εταιρείας Acsion έκαναν λόγο για άνοιγμα του εμπορικού κέντρου το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, οι καθυστερήσεις που προκάλεσε στην εκτέλεση των εργασιών το lockdown ελέω κορωνοιού μεταθέτει για τον Φεβρουάριο του 2021 (υπό τις καλύτερες περιστάσεις) το άνοιγμα του Mall.

Μάλιστα, σε περίπτωση που τα δεδομένα της πανδημίας στην Κύπρο ανατραπούν δυσμενώς τους προσεχείς μήνες, δεν αποκλείεται να ληφθούν νέες αποφάσεις για τη λειτουργία του Metropolis.

Σύμφωνα με το InBusinessNews, οι εργασίες κατασκευής του εμπορικού κέντρου βρίσκονται τη δεδομένη στιγμή περίπου στο 75% μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της οροφής, ενώ έχουν γίνει αρκετές εργασίες εσωτερικά και εξωτερικά καθώς και στους χώρους στάθμευσης.

Τον ερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει η παράδοση των πρώτων καταστημάτων στις εταιρείες που θα στεγάζονται στο Mall. Ήδη έχει ενοικιαστεί περίπου το 85% των καταστημάτων που θα λειτουργούν στο εμπορικό κέντρο. Ως επί τω πλείστο, πρόκειται για γνωστές εταιρείες που διαχειρίζονται καταστήματα στην Κύπρο, ενώ υπάρχουν και συμφωνίες ή γίνονται συζητήσεις μ’ εταιρείες που δεν έχουν μέχρι σήμερα παρουσία στο νησί μας.

Η επίσημη ανακοίνωση των εταιρειών που θα ενοικιάζουν καταστήματα στο Metropolis Mall αναμένεται περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Όσον αφορά το κόστος, το InBusinessNews γράφει ότι θα  υπερβεί (περίπου κατά 10%) τα 65 εκατομμύρια ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός, λόγω των προσθηκών στο οδικό δίκτυο της περιοχής που πρέπει να γίνουν από την ιδιοκτήτρια εταιρεία. Μεταξύ άλλων, στα σχέδια περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων που θα διευκολύνουν την προσέλευση των καταναλωτών κι ενός δρόμου που θα ενώνει τους δύο οδικούς άξονες της περιοχής, τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή με τη λεωφόρο Γεώργιου Χριστοδουλίδη.

Το Metropolis Mall θα είναι έκτασης 39.000 τ.μ, θα διαθέτει συνολικά 138 καταστήματα, μεταξύ αυτών υπεραγορά, σινεμά και παιδότοπους, ενώ θα υπάρχουν και 1450 χώροι στάθμευσης.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend