Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Έντονη συνομιλία on air – Διαφώνησαν στον αέρα Σωτηριάδης και Πάνος για τη χρήση μάσκας
Έντονη συνομιλία on air – Διαφώνησαν στον αέρα Σωτηριάδης και Πάνος για τη χρήση μάσκας

Έντονη συνομιλία on air – Διαφώνησαν στον αέρα Σωτηριάδης και Πάνος για τη χρήση μάσκας

Άκρως διαφορετικές ήταν οι θέσεις που κατέθεσαν σε σχέση με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και την  αποτελεσματικότητα της ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Γιώργος Πάνος και ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας Ελπιδοφόρος  Σωτηριάδης κατά την διάρκεια της εκπομπής του OMEGA ΑΙΧΜΕΣ.

Γεώργιος Πάνος:

Υποστηρίζοντας ξεκάθαρα  την υποχρεωτική χρήση μάσκας ο κ. Πάνος επισήμανε πως αυτή την  στιγμή υπάρχουν αρκετές ενδείξεις και μελέτες.

«Τον τελευταίο καιρό 238 επιστήμονες έδειξαν ότι όντως ο ιός μεταδίδεται με σταγονίδια και  αιωρείται στον αέρα. Αυτό έτυχε ανοικτής επιστολής στην οποία παρέθεσαν τα ευρήματα τους στο παγκόσμιο οργανισμό υγεία που έδωσε οδηγίες για την χρήση της μάσκας. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς γιατρός που να τολμά να μπει σε χώρο με ασθενείς με covid χωρίς να φοράει μάσκα. Φοράμε μάσκα για να μην κολλήσουμε. Η μάσκα είναι αργαλειό που μας προστατεύει», επισήμανε ο κ. Πάνος.

«Όπως η γρίπη μεταδίδεται με αέρα και μολυσμένα αντικείμενα  έτσι και ο covid έχει παρόμοια συμπεριφορά. Η μάσκα είναι ένα εργαλείο που φρενάρει τη μετάδοση του ιού.  Η μάσκα είναι χρήσιμο μέχρι να βάλουμε ένα έλεγχο στην πανδημία που έχει απασχολήσει το παγκόσμιο» τόνισε.

Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης:

Διαφορετική ήταν πάντως η τοποθέτηση του κ. Σωτηριάδη ο οποίος έφερε ένταση στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας.  Όπως είπε ο κ. Σωτηριάδης από τους χώρους όπου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, θα την φορούσε μόνο σε νοσοκομεία, προσθέτοντας πως δεν θα την χρησιμοποιούσε σε χώρους όπως οι εκκλησίες και οι υπεραγορές.

«Θεωρώ ότι ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό δεν με απειλεί προσωπικά λόγω της κατάστασης της υγείας μου. Δεν θεωρώ πως αυτός ο κίνδυνος είναι διαφορετικός από τον ιό της γρίπης. Ούτε τα παιδιά που δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους πρέπει να φοράνε μάσκα», είπε συγκεκριμένα ο κ. Πάνος.

«Από την στιγμή που κάποιος που είναι σε καλή κατάσταση υγείας, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να δώσει την ευκαιρία στον εαυτό του σαν μολυνθεί και να μολύνει άλλους. Το ζήτημα είναι να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης», ανταπάντησε στο κ. Σωτηριάδη ο  κ. Πάνος.

Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την εκπομπή:

Η αρχική τοποθέτηση του Γεωργιου Πάνου.

Η αρχική τοποθέτηση του κ. Σωτηριάδη.

Η ανταπαντήσεις και των δύο

 

Πηγή: 24h

Send this to a friend