Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Αβέρωφ: Πολιτική απόφαση για κλιματιστικά στα σχολεία
Αβέρωφ: Πολιτική απόφαση για κλιματιστικά στα σχολεία

Αβέρωφ: Πολιτική απόφαση για κλιματιστικά στα σχολεία

«Είμαστε στο 2020, ζούμε στον τόπο μας τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής, ζούμε μέρες με 45-46 βαθμούς Κελσίου τον Σεπτέμβριο και για εμένα είναι αδιανόητο ακόμη να συζητούμε αν πρέπει να βάλουμε κλιματιστικά στις τάξεις» δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τη λογική να υπάρχει πρόβλημα με την ύπαρξη κλιματιστικών στην τάξη όταν δεν υπάρχει με τον κλιματισμό στο γραφείο του καθενός. Ο ίδιος πρόσθεσε πως πρόκειται για στοίχημα για την πολιτεία.

«Δεν θέλω να παρέμβω στις οποιοδήποτε συζητήσεις, θέλω να το πω με τον ποιο ξεκάθαρο τρόπο. Άποψή μας είναι ότι πρέπει να παρθεί η πολιτική απόφαση, μ’ έναν σωστό προγραμματισμό κράτους, σχολικών εφορειών κι όλοι οι εμπλεκόμενοι να βάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα που και η τελευταία τάξη θα έχει κλιματιστικά για το καλοκαίρι και θέρμανση το χειμώνα. Το οφείλουμε και στους εκπαιδευτικούς, το οφείλουμε πρωτίστως στα παιδιά και τους μαθητές μας».

Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκο Χατζηγιάννη. Αντικείμενό της ήταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς με τη φοίτηση των μαθητών και των μαθητριών.

Ο Πρόδρομος Προδρόμο διαβεβαίωσε ότι 13.000 εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν 108.000 μαθητές με μια στελέχωση η οποία ειδικά φέτος έγινε νωρίτερα απ’ ότι ποτέ. Ο ΥΠΠΑΝ είπε στον Αβέρωφ Νεοφύτου ότι η πολιτική της κυβέρνησης εφαρμόζεται στη βάση και των μεταρρυθμίσεων τις οποίες προωθούμε στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά ταυτόχρονα φροντίζουμε την υγειονομική ασφάλεια. «Το σχολείο όπως απέδειξε τον Μάιο και τον Ιούνιο ότι είναι ένας χώρος υγειονομικής ασφάλειας, αυτό θα κάνει και τώρα και βεβαίως ταυτόχρονα προωθούμε και το στρατηγικό σχέδιο για την εισαγωγή της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαίδευση με πολύ σημαντικές επενδύσεις.»

Ο Α. Νεοφύτου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σημειώνοντας ότι είναι αναμενόμενο σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες να υπάρχουν και κάποια προβλήματα.

Send this to a friend