Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πιέσεις σε Συνδέσμους Γονέων να βάλουν κλιματιστικά
Πιέσεις σε Συνδέσμους Γονέων να βάλουν κλιματιστικά

Πιέσεις σε Συνδέσμους Γονέων να βάλουν κλιματιστικά

Σε πιέσεις που δέχονται Σύνδεσμοι Γονέων σε κάποια σχολεία για να τοποθετήσουν κλιματιστικά, αναφέρεται η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, η οποία τονίζει ότι η υποχρέωση για εξεύρεση λύσεων συμπεριλαμβανομένης και της τοποθέτησης συστημάτων κλιματισμού στη σωστή βάση, αφορά αποκλειστικά το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει η Συνομοσπονδία, μερίδα Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων είτε αυτόβουλα, είτε λόγω πιέσεων από κάποιους σε σχολεία, εξετάζει την πιθανότητα τοποθέτησης συστημάτων κλιματισμού, τα οποία θα επιχορηγηθούν από το ταμείο τους. Με την πρωτοβουλία αυτή διαφωνεί κάθετα η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθώς θεωρεί ότι πιθανόν να προκαλέσει σωρεία προβλημάτων κατά την εφαρμογή των κλιματιστικών.

«Ο δικός μας ρόλος είναι υποστηρικτικός προς τις σχολικές μονάδες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καλύπτουμε ανάγκες σε θέματα υποδομών τις οποίες οφείλει να καλύπτει το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο φέρει και την ευθύνη. Η αυθαίρετη τοποθέτηση συστημάτων κλιματισμού εγκυμονεί κινδύνους εφόσον πιθανόν να προκληθούν προβλήματα στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των σχολείων και δεν θα υπάρχει προγραμματισμός για τη σωστή συντήρηση και τον ορθό τρόπο χρήσης τους», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου «κλείδωσε» η πρώτη συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων με τον υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου σχετικά με τη μελέτη εγκατάστασης συστημάτων κλιματισμού και την εξεύρεση λύσεων. Υπενθυμίζεται ότι στο θέμα της συγκεκριμένης σύσκεψης αναφέρθηκε πρόσφατα ο κ. Προδρόμου δηλώνοντας ότι θα παρουσιάσει σχετική μελέτη στους εμπλεκόμενους φορείς, αρχίζοντας διάλογο επί του ζητήματος.

Την ίδια ώρα, σφοδρά παράπονα διατυπώνονται από εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ), οι οποίοι εδώ και μέρες έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους, μέσα σε αίθουσες χωρίς κλιματιστικά. Όπως σημειώνουν, μέσα σε συνθήκες καύσωνα, σε μεσημβρινές ώρες, εκπαιδευτικοί και μαθητές καλούνται να κάνουν και να παρακολουθήσουν μαθήματα.

Send this to a friend