Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επικίνδυνοι οι πύργοι ναυαγοσωστών στη Λάρνακα
Επικίνδυνοι οι πύργοι ναυαγοσωστών στη Λάρνακα

Επικίνδυνοι οι πύργοι ναυαγοσωστών στη Λάρνακα

Ετοιμόρροποι χαρακτηρίζονται, από τους ίδιους τους ναυαγοσώστες, οι πύργοι που επιτηρούν τις παραλίες στις Φοινικούδες, στα Περβόλια, στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Φλαμίνγκο, επί της λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου, και στην Αλαμινό.

Το LarnakaOnline έγινε δέκτης παραπόνων από ναυαγοσώστες που εργάζονται στις παραλίες της Λάρνακας, παράπονα που έχουν να κάνουν με το εργασιακό τους περιβάλλον, αφού, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν, οι πύργοι ναυαγοσωστών στις υπό αναφορά παραλίες βρίσκονται σε πολύ κακή κτηριακή κατάσταση, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς κρίνονται επικίνδυνοι κι ετοιμόρροποι…

Σύμφωνα πάντα με τα παράπονα που έχουν γίνει, οι πύργοι είναι κατασκευασμένοι με πρόχειρες κατασκευές, ως επί τω πλείστο με τέντες, και ως εκ τούτου οι ναυαγοσώστες που τις επανδρώνουν είναι καθημερινά εκτεθειμένοι στη ζέστη, στον αέρα και γενικά το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται δεν είναι το καταλληλότερο για το επάγγελμά τους.

Ούτε οι ίδιοι νιώθουν ασφαλείς, αφού, όπως αναφέρουν, με όλα αυτά τα προβλήματα δυσκολεύει αφάνταστα η αποστολή τους τους που είναι η ασφάλεια των λουόμενων.

Όπως πληροφορούμαστε, από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού οι ναυαγοσώστες έχουν αποστείλει επιστολή προς την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, με την οποία γνωστοποιούν τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα που παρατηρούνται στους πύργους των συγκεκριμένων παραλιών (πύργοι με τέντες, σκουριασμένες σκάλες κτλ), ζητώντας παράλληλα να γίνουν οι κατάλληλες επιδιορθώσεις και αλλαγές το συντομότερο.

Μέχρι σήμερα, ωστόσο, κι ενώ βαδίζουμε προς το τέλος της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, τίποτε δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα άλλο, εξίσου σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ναυαγοσώστες είναι και η έλλειψη μηχανοκίνητων διασωστικών μέσων στις παραλίες της επαρχίας Λάρνακας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend