Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το Μνημείο Αρμενίων στη Λάρνακα αφέθηκε σε άσχημη κατάσταση
Το Μνημείο Αρμενίων στη Λάρνακα αφέθηκε σε άσχημη κατάσταση

Το Μνημείο Αρμενίων στη Λάρνακα αφέθηκε σε άσχημη κατάσταση

Ένα μνημείο που καταδεικνύει την ιστορία των Αρμενίων, οι οποίοι έφθασαν στην πόλη του Ζήνωνα τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, δημιουργώντας τις δικές τους οικογένειες κι επιχειρήσεις, συνδράμοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη της Λάρνακας.

Κι όμως, το μνημείο αυτό, που βρίσκεται σ’ ένα νευραλγικό σημείο της πόλης (παρά την είσοδο της μαρίνας) έχει αφεθεί σε πολύ άσχημη κατάσταση το τελευταίο διάστημα, χωρίς να έχει γίνει κανένας καθαρισμός και συντήρηση. Οι χώροι γύρω από το μνημείο είναι γεμάτοι ακαθαρσίες, ενώ απ’ αυτούς αναδύεται μια έντονη δυσοσμία.

Φαίνεται πως κάποιοι ασυνείδητοι, οι οποίοι το έχουν κάνει στέκι, το έχουν μετατρέψει σε δημόσιο αποχωρητήριο.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι ενδεικτικές της απαράδεκτης εικόνας που παρουσιάζει το μνημείο των Αρμενίων σήμερα. Μια επίσκεψη των αρμοδίων του Δήμου Λάρνακας στο σημείο θα πείσει ότι χρειάζεται απαραίτητα (και το συντομότερο) ένας πλήρης καθαρισμός και απολύμανση του χώρου.

Όπως έγινε γνωστό, το μνημείο των Αρμενίων θα συμπεριληφθεί στην επόμενη φάση του καινοτόμου προγράμματος με την ονομασία «Larnaka Storytelling Statues, μαζί με άλλα σημεία αναφοράς της πόλης, όπου μέσω κινητού τηλεφώνου θα εξιστορείται η ιστορία των σημείων αυτών. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή, ωστόσο ελπίζουμε οι αρμόδιοι να μην περιμένουν μέχρι τότε για να καθαρίσουν τον χώρο του μνημείου των Αρμενίων. Όπως έχει σήμερα η κατάσταση στο μνημείο, μόνο ντροπή αποτελεί για τη Λάρνακα.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend