Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μιλήσαμε…με το άγαλμα του Ζήνωνα στη Λάρνακα (βίντεο)
Μιλήσαμε…με το άγαλμα του Ζήνωνα στη Λάρνακα  (βίντεο)

Μιλήσαμε…με το άγαλμα του Ζήνωνα στη Λάρνακα (βίντεο)

Σε αξιοθέατα της Λάρνακας καθώς κα σε σημεία αναφοράς της επαρχίας θα επεκταθεί η καινοτόμος εφαρμογή με την ονομασία «Larnaka Storytelling Statues», με την οποία ξένοι και ντόπιοι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για την ιστορία σημαινουσών προσωπικοτήτων του παρελθόντος.

Έγινε η επίσημη παρουσίαση της διαδραστικής αυτής εφαρμογής, που αποτελεί πρωτοβουλία της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας και του Οργανισμού Νεολαίας, με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Λάρνακας.

Σε πρώτη φάση ακούγεται η ιστορία του Ζήνωνα του Κιτιέα, το άγαλμα του οποίου βρίσκεται στην πλατεία Ευρώπης, του Μιχαήλ Κάσιαλου, η προτομή του οποίου είναι μεταξύ των εμπορικών οδών Ερμού και Ζήνωνος Κιτιέως, του Στρατηγού Κίμωνα, στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, του γιατρού Απολλώνιου του Κιτιέα, απέναντι από το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο και του Λέοντα της Βενετίας, παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο.

Δείτε το βίντεο εδώ

Στα αγάλματα αυτά τοποθετήθηκαν πινακίδες με κωδικούς ταχείας απόκρισης (QR – Quick Response Code) και ο επισκέπτης σαρώνοντας τον κωδικό με το κινητό του τηλέφωνο (πρέπει απαραίτητα να είναι συνδεδεμένο με το διαδίκτυο) θα δέχεται «τηλεφώνημα» από το άγαλμα, το οποίο θα διηγείται την προσωπική του ιστορία και πώς αυτή συνδέεται με την πόλη της Λάρνακας.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ανακοινώθηκε ότι στην επόμενη φάση του έργου θα συμπεριληφθούν και άλλα σημεία ενδιαφέροντος στη Λάρνακα, όπως ο ναός του Αγίου Λαζάρου, το Μουσείο Πιερίδη, το Ιατρικό Μουσείο Κυριαζή και το Μεσαιωνικό Κάστρο.

Στο πρόγραμμα θα ενταχθεί, επίσης, το μνημείο των Αρμενίων (Φοινικούδες), το άγαλμα του Μακαρίου, το άγαλμα της Ειρήνης (Δημοτικό Κήπο) και το γλυπτό που είναι αφιερωμένο στη Σοφή Σιαμπόν.

Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με την Hermes Airports, θα περιληφθεί και συγκεκριμένο γλυπτό στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ ακούσουν την ιστορία κάνοντας μια περιήγηση στη Λάρνακα ή εναλλακτικά μέσω της ιστοσελίδας https://larnakaregion.com/page/storytelling-statues. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει μόνο από κινητό τηλέφωνο ή tablet.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend