Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Παπακωνσταντίνου: Kαι το Γερμανικό Ογκολογικό στο ΓεΣΥ
Παπακωνσταντίνου: Kαι το Γερμανικό Ογκολογικό στο ΓεΣΥ

Παπακωνσταντίνου: Kαι το Γερμανικό Ογκολογικό στο ΓεΣΥ

Σημαντικές εξελίξεις, ως προς την ένταξη των ιδιωτικών ογκολογικών κέντρων στο ΓεΣΥ, ανακοίνωσε ο διευθυντής του ΟΑΥ, Αντρέας Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στον Αctive και την εκπομπή «Ατζέντα». Συγκεκριμένα ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι υπήρξε μια πρώτη συμφωνία με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο για ένταξη στο ΓεΣΥ, διευκρινίζοντας ότι η συμφωνία έχει εφαρμογή και για το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

Εξήγησε ότι «αυτό επιτρέπει να ενταχθούν σταδιακά στο ΓεΣΥ και να ανοίξουμε την αγορά, ώστε να μπορούν να έχουν επιλογή οι ασθενείς, από πού θα λαμβάνουν υπηρεσίες».

«Πιστεύουμε ότι στις επόμενες εβδομάδες θα καταλήξουμε σε ολοκληρωμένη τελική συμφωνία», επεσήμανε στη συνέχεια, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα και με τα δύο ογκολογικά κέντρα.

Όσον αφορά την πρόσφατη ένταξη των ΤΑΕΠ στο ΓεΣΥ και την κριτική που καταγράφεται, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε σε δύο ζητήματα: Συγκεκριμένα για το θέμα της επαρκούς στελέχωσης των ΤΑΕΠ, επεσήμανε ότι είναι θέμα αποφάσεων του ΟΚΥΠΥ. «Είναι μια στρατηγική απόφαση, που πρέπει να λάβει ο ΟΚΥπΥ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου. Όσον αφορά στην εξοικείωση του προσωπικού με το λογισμικό, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την θέση ότι υπάρχουν προβλήματα αλλά γίνεται προσπάθεια βελτίωσης και τα πράγματα κυλάνε ομαλά.

Εξέφρασε ακόμη την θέση ότι το ΓεΣΥ δεν μπορεί να επικαλείται την πανδημία για αστοχίες, εντούτοις δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι η πανδημία έχει πλήξει το σύστημα ως προς τα έσοδα.

Όσον αφορά στο θέμα των καταχρήσεων από γιατρούς του συστήματος και ερωτηθείς κατά πόσον έχουν υποβληθεί σε εξέταση, σημείωσε ότι εξετάσαμε κάποιες περιπτώσεις εις βάθος, αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα να τις εξετάσουμε όλες. «Ναι γίνονται καταχρήσεις, αλλά πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και να εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις εις βάθος» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι όλες οι υπηρεσίες θα ενταχθούν στις 19 Οκτωβρίου, δηλαδή κλινικοί ψυχολόγοι, κλινικοί διαιτολόγοι, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, λογοπαθολόγοι και οδοντιάτροι για καθαρισμό δοντιών. Διευκρίνισε ότι μόνο το ενδονοσοκομειακό κομμάτι των οδοντιάτρων εντάσσεται στο ΓεΣΥ.

Καταληκτικά ο Διευθυντής του ΟΑΥ εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να φαίνεται η βελτίωση του συστήματος χρόνο με τον χρόνο και τόνισε την επιτακτική ανάγκη να επιτύχει, πράγμα που θα το κρίνουν οι ασθενείς. Υπενθύμισε δε ότι ανά τριετία θα αξιολογείται η αποδοτικότητα του ΓεΣΥ και θα λαμβάνονται βελτιωτικά μέτρα, είτε ως προς το πακέτο υπηρεσιών, είτε ως προς την οικονομική του πτυχή.

Πηγή: philenews

Send this to a friend