Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ανανέωση και μετά… Κακουργιοδικείο του 25χρονου πατροκτόνου από τα Λεύκαρα
Ανανέωση και μετά… Κακουργιοδικείο του 25χρονου πατροκτόνου από τα Λεύκαρα

Ανανέωση και μετά… Κακουργιοδικείο του 25χρονου πατροκτόνου από τα Λεύκαρα

Για άλλες τρεις μέρες ανανεώθηκε σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας το διάταγμα κράτησης του 25χρονου, από τα Π. Λεύκαρα, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για το φόνο εκ προμελέτης του 64χρονου πατέρα του Φρέντερικ Γεωργίου Κλίφορντ.

Εκτός απροόπτου, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (4/9) η υπόθεση θα καταχωρισθεί στο δικαστήριο για σκοπούς παραπομπής του κατηγορουμένου σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Το έγκλημα διαπράχθηκε τα χαράματα της 9ης Αυγούστου, αλλά αποκαλύφθηκε περίπου 15 μέρες αργότερα, όταν φίλος του θύματος κατάγγειλε την εξαφάνιση του. Το πτώμα του Κλίφορντ βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης στο υποστατικό όπου διέμενε μόνος του τα τελευταία χρόνια, στα Λεύκαρα.

Ως κίνητρο του φόνου θεωρούνται οι σοβαρές οικογενειακές διαφορές που είχε το θύμα με τον 25χρονο γιο και τα υπόλοιπα παιδιά του, κυρίως σε σχέση με τη γονική μέριμνα της μικρότερης θυγατέρας της οικογένειας. Σε κατάθεσή του ο 25χρονος παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον πατέρα του με μαχαίρι.

Στο μεταξύ, την ίδια μέρα, δηλαδή την Παρασκευή (4/9), εκπνέει και το οκταήμερο διάταγμα κράτησης του 26χρονου Ινδού, ο οποίος κρατείται για το φόνο του 33χρονου Ρουμάνου Αντρέι Πόπα, κάτοικου Λάρνακας.

Ο φόνος διαπράχθηκε στις 22 Ιουλίου, αλλά αποκαλύφθηκε στις 26 Αυγούστου, με τον εντοπισμό του πτώματος του 33χρονου θαμμένο σε σωρό από αμμοχάλικα, στην περιοχή Μακένζι. Ο νεαρός Ινδός παραδέχθηκε ότι αυτός σκότωσε τον Πόπα και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχε θάψει το πτώμα του.

Οι ανακριτές της υπόθεσης θ’ αξιολογήσουν τα δεδομένα που έχουν ενώπιόν τους μέχρι την Παρασκευή και αναλόγως θ’ αποφασίσουν κατά πόσο θα καταχωρίσουν την υπόθεση στο δικαστήριο, για σκοπούς εκδίκασής της ενώπιον του Κακουργιοδικείου ή θα ζητήσουν την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του υπόπτου, για μερικές ακόμα μέρες, μέχρι να συμπληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend