Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεκινά στη Λάρνακα ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης
Ξεκινά στη Λάρνακα ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης

Ξεκινά στη Λάρνακα ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης

Αρχίζουν αρχές Σεπτεμβρίου οι κατασκευαστικές εργασίες για το έργο «Ανάπλαση της αυλής και αποκατάσταση μέρους του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί», στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας.

Η ανάπλαση του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί, ενός κτηρίου που ήταν αναξιοποίητο για δεκαετίες, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που έχουν γίνει στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, σε συνδυασμό με την ανέγερση της νέας δημοτικής αγοράς και την διαμόρφωση δρόμων και πεζοδρομίων για διευκόλυνση των ΑμεΑ.

Το σύμπλεγμα Ζουχουρί είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.

Η ανάπλασή του θ’ αναβαθμίσει το εμπορικό αστικό κέντρο, σε συνδυασμό βέβαια και με τα υπόλοιπα έργα που είναι σ’ εξέλιξη.

Οι κατασκευαστικές εργασίες θα περιλαμβάνουν την ανάπλαση της αυλής, συμπεριλαμβανομένου του χώρου της πρώην τουρκοκυπριακής αγοράς, τη συντήρηση και αποκατάσταση των ξενώνα που βρίσκεται στον όροφο των οικοδομών παρά το τέμενος καθώς και τη συντήρηση και αποκατάσταση των όψεων όλων των οικοδομών του συμπλέγματος από την πλευρά της αυλής.

Τα έργα θα γίνουν από την εταιρεία C. Roushas Trading and Development Ltd.

Αναμένεται ν’ ολοκληρωθούν σε 18 μήνες και θα κοστίσουν δύο εκατομμύρια, 300 χιλιάδες ευρώ.

 

Μεταφορά λαϊκής αγοράς

————————————

Λόγω των έργων που ξεκινούν στο Ζουχουρί, ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι από το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2020, η λαϊκή αγορά θα μεταφερθεί προσωρινά από τον χώρο στάθμευσης Ζουχουρί στο χώρο στάθμευσης «Καραγιάννη», επί της οδού Αγίου Λαζάρου.

Η λαϊκή αγορά θα λειτουργεί από τις 4 το πρωί μέχρι τις 2 το απόγευμα κάθε Σάββατο και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της ο χώρος στάθμευσης «Καραγιάννη» δεν θα λειτουργεί για στάθμευση οχημάτων.

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι η λαϊκή αγορά θα λειτουργεί με βάση τα πρωτόκολλα και τα διατάγματα για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού και θα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και οι αποστάσεις.

Για τον σκοπό αυτό, στο χώρο της αγοράς θα παρευρίσκεται προσωπικό του δήμου που θα επιβλέπει.

Από την 1η Σεπτεμβρίου και μετέπειτα ο χώρος στάθμευσης Ζουχούρι θα παραμείνει κλειστός λόγω των έργων.

 

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend