Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Έξι χρόνια φυλάκιση για τη γιάφκα σε 49χρονο από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας
Έξι χρόνια φυλάκιση για τη γιάφκα σε 49χρονο από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας

Έξι χρόνια φυλάκιση για τη γιάφκα σε 49χρονο από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας

«Ο κατηγορούμενος φύλαγε στην οικία του πολύ επικίνδυνο και χρησιμοποιήσιμο οπλισμό, συνδράμοντας στην απόκρυψη του οπλοστασίου αυτού από τον έλεγχο της νόμιμης Πολιτείας. Τα όπλα σκοτώνουν και τρομοκρατούν.

Γι’ αυτό, εξάλλου, είναι που οι εγκληματίες τα επιζητούν και τα αποκρύπτουν, είτε οι ίδιοι, είτε χρησιμοποιώντας τρίτους, από τους συντεταγμένους θεσμούς». Αυτά τόνισε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, καταδικάζοντας χθες σε φυλάκιση έξι χρόνων τον Α.Α., 49 χρόνων, από τα Λειβάδια, στο σπίτι του οποίου είχε ανακαλυφθεί, τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας. Ο 49χρονος κρίθηκε ένοχος, με δική του παραδοχή, σε αριθμό κατηγοριών που αφορούν κατοχή πυροβόλων όπλων, πυρομαχικών και αντικειμένων που εκτοξεύουν ή εκκενώνουν επιβλαβή υγρά, αέρια, χημικές ουσίες και ηλεκτρική ενέργεια.

Συγκεκριμένα, στη σοφίτα του σπιτιού του, μέσα σε νάιλον σακούλα, βρέθηκαν ένα αυτόματο όπλο τύπου Καλάσνικοφ, ένα έμφορτο περίστροφο Python μ’ έξι σφαίρες, ένα έμφορτο περίστροφο άγνωστης κατασκευής με δύο σφαίρες, ένα πιστόλι Beretta με τη σφαιροθήκη του και δύο γεμιστήρες Καλάσνικοφ, η μία εκ των οποίων ήταν έμφορτη με 20 σφαίρες. Βρέθηκαν, επίσης, συνολικά 199 σφαίρες πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα φανάρι που εκκενώνει ηλεκτρική ενέργεια κι ένας εκτοξευτής επιβλαβών αερίων. Περαιτέρω, σε κουτί μετρητή της ΑΗΚ, έξω από την οικία του, ο 49χρονος απέκρυπτε ακόμα 14 σφαίρες. Ο κατηγορούμενος βαρύνεται με δύο προηγούμενες καταδίκες για άλλα αδικήματα, που δεν έχουν άμεση σχετικότητα με τα αδικήματα στην παρούσα υπόθεση. Ως ελαφρυντικά στοιχεία, το δικαστήριο έλαβε υπόψη την παραδοχή και συνεργασία του με την Αστυνομία, καθότι, όπως λέχθηκε, κατέδωσε τον συνεργάτη του, ως το πρόσωπο που του προμήθευσε τον οπλισμό πριν από δύο χρόνια, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία να καταθέσει ενόρκως σε δικαστική διαδικασία εναντίον του. Παρόλο που το Κακουργιοδικείο δεν παραγνώρισε τον μεγάλο αριθμό και το είδος του οπλισμού και των πυρομαχικών που ανακαλύφθηκαν, εντούτοις λήφθηκε υπόψη το γεγονός ότι ο οπλισμός δεν ήταν φυλαγμένος σε δημόσιο χώρο, ούτε χρησιμοποιήθηκε, όπως αποδείχθηκε, στο παρελθόν για κάποια εγκληματική ενέργεια. Επίσης, δεν αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Φυλάκιση με αναστολή

Εξάλλου, το Κακουργιοδικείο καταδίκασε χθες την Κ.Τ., 43 χρόνων, σε τρία χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή, σε υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων (μεγάλο χρηματικό ποσό) από παράνομες δραστηριότητες. Ως ελαφρυντικός παράγοντας λήφθηκε το γεγονός ότι η κατηγορούμενη προβαίνει σε διαβήματα για πλήρη αποκατάσταση της παραπονούμενης.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend