Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στο τιμόνι “έσβησε” άντρας στο κέντρο της Λάρνακας, με αποτέλεσμα το όχημά του να βγει στο πεζοδρόμιο και να ακινητοποιηθεί σε βιτρίνα καταστήματος.

Ήταν γύρω στις 14:40 όταν λήφθηκε η πληροφορία στην Αστυνομία για όχημα το οποίο βγήκε εκτός δρόμου, ανέβηκε σε πεζοδρόμιο και βιτρίνα καταστήματος στην οδό Ζήνωνος Κιτιεύς.

Επί τόπου έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία διαπίστωσαν ότι στο όχημα επέβαινε ένας άντρας και από το ατύχημα δεν προέκυψαν οποιοιδήποτε άλλοι τραυματισμοί.

Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο, ωστόσο τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διαφανούν μετά τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του.

 

Αεροπλάνο από την Αργεντινή και συγκεκριμένα της Aerolineas Argentinas προσγειώθηκε χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Γλαύκος Κληρίδης στη Λάρνακα.

Η Hermes καλωσόρισε στη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το αεροπλάνο που πραγματοποίησε ειδική πτήση για μεταφορά προσωπικού του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Η Aerolineas Argentinas ιδρύθηκε το 1949 και είναι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Αργεντινή.

Ανήκει κατά 100% στο κράτος της Αργεντινής και πραγματοποιεί πτήσεις προς 58 προορισμούς. Το 2019 είχε κύκλο εργασιών 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Κρίσιμη από κάθε άποψη κρίνεται η επίσκεψη τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 31 Αυγούστου, της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας στο Προεδρικό Μέγαρο, μ’ επικεφαλής το δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Βύρα, για συζήτηση με τον ΠτΔ θεμάτων που απασχολούν σοβαρά την πόλη του Ζήνωνα.

Θα συζητηθούν, κατά κύριο λόγο, θέματα που είχαν αρνητικές εξελίξεις το τελευταίο διάστημα, όπως η πανεπιστημιακή σχολή, η μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου και η παραχώρηση του διατηρητέου κτηρίου του παλιού νοσοκομείου στο δήμο.

Οι παράγοντες της Λάρνακας θα ζητήσουν… ξεκαθάρισμα προθέσεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γύρω από τα υπό αναφορά ζητήματα, τα οποία παρουσιάζουν σημαντικότατες καθυστερήσεις ως προς την υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

Τρία θέματα που συνδέονται και με προσωπικές υποσχέσεις του Νίκου Αναστασιάδη προς τους Λαρνακείς κατά το πρόσφατο παρελθόν. Υπενθυμίζουμε, ότι ο Δήμος Λάρνακας απέστειλε επιστολή στον ΠτΔ, ημερομηνίας 27 Ιουλίου 2020, ζητώντας συνάντηση μαζί του το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις προς τις αρχές της Λάρνακας και για τα τρία πιο πάνω θέματα.

Συγκεκριμένα, το αίτημα της Λάρνακας για φιλοξενία της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Κύπρου έχει σκαλώσει, μετά την επίσημη ενημέρωση που έτυχε ο δήμος, στις 10 περασμένου Ιουλίου, πως δεν εγκρίνεται ο προϋπολογισμός δημιουργίας της εν λόγω σχολής, με το αιτιολογικό των οικονομικών συνεπειών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τις αρχές της Λάρνακας είναι το ενδεχόμενο το αίτημα να επανεξεταστεί… σε βάθος χρόνου.

Η Επιτροπή Ανάπτυξης Λάρνακας θα θυμίσει στον Ν. Αναστασιάδη ότι η χωροθέτηση της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας είναι ρητή προσωπική του εξαγγελία με προβλεπόμενο κονδύλι στον προϋπολογισμό από το 2020.

Το δεύτερο θέμα που θα τεθεί ενώπιον του ΠτΔ είναι η παραβίαση των χρονοδιαγραμμάτων μετακίνησης των εταιρειών υγραερίου, όπως αυτά καθορίστηκαν από την κυβέρνηση. Ήδη το ζήτημα έχει τεθεί εκτός χρονοδιαγράμματος σε ανησυχητικό βαθμό λόγω του γνωστού προβλήματος με την εκφόρτωση των πλοίων υγραερίου στο λιμάνι Βασιλικό.

Θεωρείται δεδομένο ότι το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα (τέλος Δεκεμβρίου 2020) θα παραβιαστεί καθότι μία από τις τέσσερις εταιρείες υγραερίου δεν έχει καν ξεκινήσει εργασίες κατασκευής των εγκαταστάσεών της στο Βασιλικό, ζητώντας όπως διευθετηθεί πρώτα το θέμα της εκφόρτωσης των πλοίων.

Το γεγονός ότι οι κατασκευαστικές εργασίες υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 12 – 14 μήνες, φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος, αφού η καθυστέρηση θα ξεπεράσει σίγουρα τον ένα χρόνο. Η Λάρνακα θα ζητήσει την προσωπική παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη, προς όλες τις πλευρές, για έναρξη των εργασιών στο Βασιλικό και οριστικής επίλυσης της διαφοράς με την εκφόρτωση των πλοίων.

Τέλος, για την παραχώρηση του παλαιού νοσοκομείου στο Δήμο Λάρνακας, για σκοπούς μεταστέγασης των δημοτικών υπηρεσιών, η αντιπροσωπεία της επιτροπής ανάπτυξης, θα θυμίσει στον Νίκο Αναστασιάδη ότι ο ίδιος, με προσωπική του εξαγγελία στα εγκαίνια του Δημοτικού Κήπου στις 2 Μαῒου 2019, είχε υποσχεθεί ότι θα παραχωρηθεί ολόκληρο το παλιό νοσοκομείο.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο Υπουργός Υγείας, με επιστολή του στις 8 Ιουλίου 2020, αναίρεσε την προεδρική δέσμευση, ενημερώνοντας τις τοπικές αρχές ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση μόνο μέρους του κτιρίου.

Ο Δήμος Λάρνακας ξεκαθαρίζει ότι με αυτά τα δεδομένα δεν είναι εφικτή η δημιουργία νέου δημοτικού μεγάρου στο χώρο του παλιού νοσοκομείου.

 

Send this to a friend