Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αφέθηκε ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου σκάφους για το θανατηφόρο ατύχημα στην Ορόκλινη
Αφέθηκε ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου σκάφους για το θανατηφόρο ατύχημα στην Ορόκλινη

Αφέθηκε ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου σκάφους για το θανατηφόρο ατύχημα στην Ορόκλινη

Χωρίς την ειδική σημαδούρα που απαιτούν οι κανονισμοί για το ψάρεμα με ψαροτούφεκο φαίνεται πως ψάρευε την περασμένη Κυριακή, στη θαλάσσια περιοχή της Ορόκλινης, ο άτυχος Στέλιος (Στήβεν) Αρχοντούς, από τη Σια, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο όταν κτυπήθηκε από ταχύπλοο σκάφος που ταξίδευε στην ίδια περιοχή.

Ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου σκάφους, ηλικίας 44 χρόνων, από τη Λάρνακα, συνελήφθη και ανακρίθηκε από την Αστυνομία και πριν από λίγο αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί γραπτώς εν αναμονή της συμπλήρωσης των εξετάσεων της Αστυνομίας.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου συνέβη το θανατηφόρο ατύχημα (κοντά στο πρώην ξενοδοχείο Princess) συνεχίστηκαν με τη βοήθεια δυτών και σύμφωνα μ’ έγκυρη αστυνομική πηγή μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε εντοπιστεί κάποια σημαδούρα.

Υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς ο κάτοχος άδειας ερασιτεχνικής αλιείας, όπως ήταν ο άτυχος 40χρονος, οφείλει να φέρει μαζί του σημαδούρα κόκκινου ή πορτοκαλί χρώματος, με σημαία, που να είναι ορατή από απόσταση 300 μέτρων.

Ανακρινόμενος, ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου σκάφους, καθώς και τα υπόλοιπα πρόσωπα που επέβαιναν στο σκάφος την περασμένη Κυριακή (φίλοι και συγγενείς του ιδιοκτήτη) ανέφεραν στην Αστυνομία πως δεν αντιλήφθηκαν μια τέτοια σημαδούρα στη θάλασσα… Το φοβερό ατύχημα συνέβη γύρω στις 2μ.μ., όταν στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης λήφθηκε πληροφορία για σοβαρά τραυματισμένο άντρα στη θαλάσσια περιοχή της Ορόκλινης. Αμέσως στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, όπου εντόπισαν τον 40χρονο Στήβεν πολύ σοβαρά τραυματισμένος και τον μετέφεραν στην ακτή. Ακολούθως ο 40χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι επί καθήκοντι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Ο Στήβεν Αρχοντούς είχε μεταβεί στην περιοχή της Ορόκλινης για θαλάσσιο μπάνιο μαζί με τη σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 9 και 13 χρόνων, που μάταια τον περίμεναν στη στεριά.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ο Στήβεν δέχθηκε το θανάσιμο κτύπημα από την προπέλα του ταχύπλοου σκάφους.

Η Αστυνομία παρέλαβε το σκάφος για περαιτέρω εξετάσεις.

BΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Send this to a friend