Home ΛΑΡΝΑΚΑ «ΤΡΟΠΑΙΟΝ»: Το νέο «ιερό» πολυώροφο κτίριο της Λάρνακας
«ΤΡΟΠΑΙΟΝ»: Το νέο «ιερό» πολυώροφο κτίριο της Λάρνακας

«ΤΡΟΠΑΙΟΝ»: Το νέο «ιερό» πολυώροφο κτίριο της Λάρνακας

Κτίριο 12 ορόφων με γραφεία και καταστήματα προγραμματίζει να κατασκευάσει η εταιρεία «ΤΡΟΠΑΙΟΝ» στο κέντρο της Λάρνακας. Το ομώνυμο κτίριο, είναι αποτέλεσμα συνεταιρισμού της  εταιρείας με την Εκκλησία και έχει στόχο μέσα από τη λειτουργία του να καλύψει τις αναπτυξιακές ανάγκες της Ευρύτερης Περιοχής Μελέτης.

Το «ΤΡΟΠΑΙΟΝ»  χωροθετείται εντός αστικής περιοχής στην περιοχή Σωτήρος, στη Λάρνακα σύμφωνα με την Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον. Το τεμάχιο που θα φιλοξενεί το προτεινόμενο έργο χωροθετείται περίπου 15km νοτιοδυτικά από τη Μαρίνα Λάρνακας και ανατολικά από το κέντρο της πόλης της Λάρνακας. Η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται από καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες, ενώ βρίσκεται κοντά στο κυκλικό κόμβο του γηπέδου «Στάδιο Αμμόχωστος Επιστροφή».​

​To «ΤΡΟΠΑΙΟΝ» αφορά πολυώροφο κτίριο με 12 ορόφους και 2 υπόγειους χώρους στάθμευσης. Το ύψος του κτιρίου θα φτάνει περίπου 60m από την βάση του ισογείου και περιλαμβάνει  δύο καταστήματα και συνολικά 22 γραφεία (από δύο σε κάθε όροφο), αποθηκευτικούς χώρους, δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης (34 parking εκ των οποίων 4 για ΑμΕΑ), κοινόχρηστους χώρους, μηχανολογικές εγκαταστάσεις και χώρους πρασίνου.

​​Νοτιοδυτικά από το Προτεινόμενο Έργο σε απόσταση 8km χωροθετείται η Ζώνη Ειδικής Προστασίας και Τόπος Κοινοτικής Σημασίας «Αλυκές Λάρνακας» με κωδικό CY6000002 που ανήκει στο δίκτυο «Φύση 2000». Η υλοποίηση του Προτεινόμενου Έργου δεν αναμένεται να επηρεάσει την προστατευόμενη περιοχή. Το σύνολο της έκτασης του τεμαχίου που θα φιλοξενήσει το Προτεινόμενο Έργο ανέρχεται στα 1180 m2.

Κύριος του έργου είναι η εταιρεία «ΤΡΟΠΑΙΟΝ»  με συνέταιρους τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου και το Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Κοντού. Όπως αναφέρεται στη ΜΕΕΠ, η λειτουργία του Προτεινόμενου Έργου θα εμπλουτίσει περαιτέρω τις οικονομικές δυνατότητες της Ευρύτερης Περιοχής και να ενδυναμώσει τον κοινωνικό και οικονομικό χαρακτήρα της με την δημιουργία γραφειακών χώρων και καταστημάτων. Ο συνολικός χρόνος για την ολοκλήρωση του και να αρχίσει την λειτουργία ανέρχεται περίπου στους 18 μήνες.

Philenews/Insider

 

Send this to a friend