Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΥΠΕΞ: Έτοιμοι να δεχθούμε τραυματίες από τον Λίβανο στα νοσοκομεία μας
ΥΠΕΞ: Έτοιμοι να δεχθούμε τραυματίες από τον Λίβανο στα νοσοκομεία μας

ΥΠΕΞ: Έτοιμοι να δεχθούμε τραυματίες από τον Λίβανο στα νοσοκομεία μας

Ναυλωμένη πτήση άμεσης επιστροφής Κυπρίων πολιτών και νόμιμα διαμενόντων στη Κυπριακή Δημοκρατία από τον Λίβανο έχει προγραμματιστεί για τις επτά σήμερα το απόγευμα, δήλωσε στον «ΠΟΛΙΤΗ 107.6» ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τώρα υπάρχει ενδιαφέρον από 70 Κύπριους για επαναπατρισμό τους από τον Λίβανο. Διευκρίνισε ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, δεν θα χρειαστεί για τους επιβάτες η εγγραφή τους στο cyprus flight pass όπως και η εκ των προτέρων προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος COVID-19. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί με την άφιξη τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Επιπλέον, όπως είπε, η ναυλωμένη πτήση που θα αναχωρήσει από τη Λάρνακα θα μεταφέρει βοήθεια προς τον Λίβανο, όπως ιατρικό εξοπλισμό, αλουμίνιο, γυαλί και τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ακόμη ότι ο Λίβανος έχει περισσότερο ανάγκη από γιατρούς, ειδικότερα γενικούς χειρούργους.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να αποστείλει εθελοντές ιατρούς στη χώρα, είτε σήμερα, είτε την Κυριακή», συμπλήρωσε.

Τόνισε μάλιστα πως «είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τραυματίες από τον Λίβανο στα δικά μας νοσοκομεία, είτε στήνοντας εξειδικευμένα».

Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι οι Κύπριοι καλούν διαρκώς το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, ζητώντας πληροφορίες για το πώς μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που επλήγησαν στον Λίβανο.

Όσον αφορά τον Ρώσο ιδιοκτήτη του πλοίου Rhosus, το οποίο μετέφερε τους 2.700 τόνους νιτρικής αμμωνίας που κατασχέθηκε στη Βηρυτό το 2013, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε με κάθε επιφύλαξη ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι νόμιμα διαμένοντας στην Κύπρο και όχι κάτοχος διαβατηρίου.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος έχει εκφράσει στην Interpol του Λιβάνου την ετοιμότητά της να συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο στις αστυνομικές έρευνες.

Send this to a friend