Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Βηρυτός: «Μία Ελληνίδα νεκρή από την φονική έκρηξη» – Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες
Βηρυτός: «Μία Ελληνίδα νεκρή από την φονική έκρηξη» – Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες

Βηρυτός: «Μία Ελληνίδα νεκρή από την φονική έκρηξη» – Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για μία νεκρή Ελληνίδα, μεταξύ των τουλάχιστον 100 θυμάτων από την φονική έκρηξη στη Βηρυτό.

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Ουάλι Ελιάζ, επιβεβαίωσε πως μία γυναίκα από την Ελλάδα είναι ανάμεσα στους τουλάχιστον 100 νεκρούς από την καταστροφή. «Τα νέα δεν είναι ευχάριστα για την ελληνική κοινότητα στη Βηρυτό. Προ ολίγου μάθαμε ότι μία Ελληνίδα σκοτώθηκε στην έκρηξη. Έχω το όνομά της αλλά επιφυλάσσομαι να το δώσω τον αέρα», δήλωσε live ο Ελιάζ, μιλώντας στο κρατικό κανάλι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απώλεια έχει επιβεβαιωθεί και από πηγή στην ελληνική πρεσβεία και από την λιβανέζικη πρεσβεία στην Αθήνα.

Το οίκημα που διέμενε ο πρόξενος της Ελλάδας, Ιάσων Κασελάκης καταστράφηκε από την έκρηξη στο λιμάνι. Την στιγμή της έκρηξης ο κ. Κασελάκης δεν ήταν στο σπίτι του, αφού έχει ταξιδέψει για ολιγοήμερες διακοπές στην Κρήτη.

 

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος Τζορτζ Ιντ που ζει και εργάζεται στην πόλη, μετέφερε πως τουλάχιστον δύο Έλληνες έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, ο Ιντ επισήμανε ότι η ελληνική γειτονιά της πόλης βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που σημειώθηκε η πυρκαγιά και ακολούθως οι διαδοχικές εκρήξεις.

Η πρέσβειρα της Ελλάδας στη Βηρυτό, Κατερίνα Φουντουλάκη, δήλωσε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα: «Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ένας Έλληνας υπήκοος έχει χάσει τη ζωή του και δυο άτομα σοβαρά τραυματισμένοι. Μιλάμε για ανθρώπους της κοινότητας των Ελλήνων της Βηρυτού. Το προσωπικό μας εδώ στην Πρεσβεία και οι οικογένειές τους είναι όλοι πολύ καλά. Έχουμε μόνο υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις μας, εδώ στην Πρεσβεία. Η έκρηξη προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιές στα κτίρια στο κέντρο της Βηρυτού οπότε εκτός από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο δρόμο τη στιγμή της έκρηξης , τα κτίρια δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα. Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιηθεί και στέλνει βοήθεια όπως πληροφορούμαι και εντός της ημέρας θα φτάσει και ομάδα της ΕΜΑΚ και χαιρόμαστε που η Ελλάδα ανταποκρίνεται στο αίτημα να βοηθηθεί ο Λίβανος αυτή τη στιγμή».

Πηγή: lifo

 

 

Send this to a friend