Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εγκρίθηκαν οι κανονισμοί για Μέση Εκπαίδευση
Εγκρίθηκαν οι κανονισμοί για Μέση Εκπαίδευση

Εγκρίθηκαν οι κανονισμοί για Μέση Εκπαίδευση

Εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι τροποποιητικοί Κανονισμοί λειτουργίας των δημόσιων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Με 29 ψήφους υπέρ, 18 εναντίον και 1 αποχή, η Ολομέλεια έδωσε «πράσινο φως» γα τις αλλαγές που αξιώνει το Υπουργείο Παιδείας, με κυριότερο σημείο τις εξετάσεις τετραμήνων.

Στόχος των αλλαγών είναι η διόρθωση στρεβλώσεων και γενικά σημείων των εξετάσεων τετραμήνων, που διαπιστώθηκε πως δημιουργούσαν δυσκολίες, όπως αυτές προέκυψαν κατά την εφαρμογή τους κατά το πρώτο τετράμηνο της περσινής σχολικής χρονιάς.

Από τα πιο σημαντικά σημεία είναι η μετακίνηση των εξετάσεων του Α΄ τετραμήνου από τον Δεκέμβριο στον Ιανουάριο και μάλιστα όχι αμέσως μετά την επιστροφή από τις διακοπές των Χριστουγέννων, αλλά να υπάρχει περιθώριο μίας εβδομάδας.

Όσον αφορά στο πότε διεξάγονται οι εξετάσεις στο Β΄ τετράμηνο, στο σχέδιο αναφέρεται ότι το θέμα «ρυθμίζεται αναλόγως των ημερομηνιών του Πάσχα», ενώ γίνεται ξεκάθαρο πως οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ενιαίων γραπτών αξιολογήσεων, καθορίζονται με εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας.

Πηγή: Philenews

Send this to a friend