Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Κεραυνοί Προκοπίου στο Larnakaonline: «Η ηγεσία του ΔΗΚΟ πρόδωσε το λαό – Το ΔΗΚΟ είμαστε εμείς»
Κεραυνοί Προκοπίου στο Larnakaonline: «Η ηγεσία του ΔΗΚΟ πρόδωσε το λαό – Το ΔΗΚΟ είμαστε εμείς»

Κεραυνοί Προκοπίου στο Larnakaonline: «Η ηγεσία του ΔΗΚΟ πρόδωσε το λαό – Το ΔΗΚΟ είμαστε εμείς»

Ταρακούνησε για τα καλά τα πολιτικά νερά του τόπου η απόφαση των βουλευτών του ΔΗΚΟ Γιώργου Προκοπίου, Άγγελου Βότση και Μαρίνου Μουσιούττα, καθώς και του Αντιπροέδρου Αλέκου Τρυφωνίδη και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Χρίστου Τσίγκη να αποχωρήσουν από το κόμμα.

Το Larnakaonline επικοινώνησε με τον Σκαλιώτη Βουλευτή του ΔΗΚΟ, Γιώργο Προκοπίου, ο οποίος τα είπε έξω απ’ τα δόντια ξεσπώντας για την όλη κατάσταση εξαπολύοντας κεραυνούς κατά του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Διαβάστε το μήνυμα που στέλνει στους Σκαλιώτες που τον στήριξαν και τον στηρίζουν αλλά και οι επόμενες ενέργειες με την πλατφόρμα που βρίσκεται στα σκαριά.

Κ. Προκοπίου, μία μέρα περίπου μετά και την ανακοίνωση της αποχώρησης σας από το ΔΗΚΟ με όλα όσα ακολούθησαν, τι έχετε να σχολιάσετε;
«Είναι μία σωστή απόφαση που έχουμε πάρει. Τα μηνύματα είναι θετικότατα και πιστεύουμε ότι η προσπάθεια μας θα επιτύχει, γιατί την έχει ανάγκη η πολιτική ζωή του τόπου και ιδιαίτερα κόσμος του ΔΗΚΟ ο οποίος νιώθει πιεσμένος αλλά δεν μπορούσε να αντιδράσει».

Τα όσα ανέφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος μετά την αποχώρηση σας είναι κάτι το οποίο σας θύμωσε; Πως τα έχετε εκλάβει;
«Είναι σύνηθες και προσφιλής τακτική ότι όποιος αποχωρεί από το κόμμα για πολιτικούς λόγους ή και λόγους αξιοπρέπειας, να τον αποκαλεί αποστάτη και ότι πρόδωσε το ΔΗΚΟϊκό κόσμο. Λυπούμαι. Μια ζωή τα ίδια λέει. Όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από τους ίδιους στην ηγεσία. Καλά, η ηγεσία είναι αλάνθαστη; Δεν αναρωτήθηκε ποτέ, γιατί φεύγουν οι πρώτοι. οι δεύτεροι, οι τρίτοι; Δεν αναρωτήθηκε ότι είναι αυτός το πρόβλημα και η μικρή ομάδα που τον περιβάλει; Που παίρνουν αποφάσεις ως ένας και πρέπει όλοι οι άλλοι να πειθαρχούν, να υπακούουν και αυτοί που εκφέρουν διαφορετική άποψη πρέπει να σιωπήσουν ή να παραγκωνιστούν;».

Το γεγονός ότι φαίνεται να υποβαθμίζονται από το κόμμα οι αποχωρήσεις σας, τι έχετε να πείτε;
«Είναι μία προσφιλής πολιτική. Τάραξε την πολιτική σκηνή του τόπου. Είτε το θέλουν, είτε όχι Όλος ο κόσμος αυτό καταλαβαίνει. Αν είναι πολιτική για να καθησυχάζει τον κόσμο ή να μην ρίχνει τις ευθύνες πάνω του είναι θέμα δικό του. Είναι επικοινωνιακή πολιτική».

Τώρα προχωράτε με την πλατφόρμα όπως ανακοινώσατε, όμως θα ήθελε τη δική σας θέση για όσα φημολογούνται ότι η επόμενη κίνηση σας θα είναι να πάτε με το ΔΗΠΑ.
«Δηλώσαμε ότι αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για τη δημιουργία μίας ανεξάρτητης πολιτικής πλατφόρμας που θα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες οι οποίοι ενστερνίζονται το ιδεολογικό στίγμα του ευρύτερου κεντρώου χώρου. Εμείς θα είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε διάφορες πολιτικές παρατάξεις για να δούμε αν μπορούμε να έρθουμε σε συνεργασία. Ή αν μπορούμε να συνεργαστούμε με τους όρους τους δικούς μας. Εμείς δεν θέλουμε να έχουμε πολιτικό αρχηγό ο οποίος θα κατέβει υποψήφιος. Είπαμε δεν θέλουμε να έχουμε ούτε αυλή, ούτε αυλικούς. Θα βάλουμε τις θέσεις μας, θα συζητήσουμε και ανάλογα θα πάρουμε απόφαση. Οποιαδήποτε και αν είναι η πολιτική παράταξη».

Εκ πρώτης όμως φαίνεται ότι με το ΔΗΠΑ είστε πιο κοντά όσον αφορά τις πολιτικές αντιλήψεις.
«Δεν συζητήσαμε με κανένα. Τώρα θα δημιουργήσουμε την πολιτική πλατφόρμα και θα αρχίσουμε να έχουμε διαβουλεύσεις και επαφές με ομάδες, οργανωμένα σύνολα κτλ».

Ποιες είναι οι αντιδράσεις που έχετε λάβει από τον κόσμο μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης σας;
«Δεν περίμενα τέτοια θετική ανταπόκριση από όλους τους πολιτικούς χώρους και από άτομα που δεν υπολογίζαμε. Θα έρθει η ώρα και θα καταλάβουν ότι αυτή η πολιτική πλατφόρμα που θα δημιουργήσουμε θα πετύχει τον σκοπό της. Είμαι σίγουρος εγώ ότι θα πετύχει. Αυτό το έχει ανάγκη και ο λαός και η πολιτική ζωή του τόπου».

Κλείνοντας ένα μήνυμα στους Σκαλιώτες που σας στήριξαν και σας ανέδειξαν πρώτο στην επαρχία της Λάρνακας;
«Το μήνυμα μου είναι ότι όπως ήμουν, είμαι και θα παραμείνω, κοντά στον λαό. Ούτε ξεχώριζα ποτέ από πιο χώρο είναι ο καθένας. Για να μην νομίζουν ότι προδώσαμε ή αποστατήσαμε από το ΔΗΚΟ, το ΔΗΚΟ είμαστε εμείς. Η ηγεσία αποστάτησε και πρόδωσε το λαό. Γιατί η ηγεσία θυμάται τον περήφανο ΔΗΚΟϊκό κόσμο 3-4 μήνες πριν τις εκλογές. Ξεχνά ότι υπάρχει ο ΔΗΚΟϊκός κόσμος και ότι ο λαός έχει τα προβλήματα του και τις ανάγκες του. Φαίνεται ποιοι πρόδωσαν το κόμμα ή αποστάτησαν από τις αρχές και από το λαό του περήφανου Δημοκρατικού κόσμου. Εγώ προσωπικά θα παραμείνω δίπλα στο πλευρό τους έμπρακτα στα προβλήματα και στις ανάγκες τους. Να μην έχουν έγνοια καθόλου. Εγώ είμαι ένα κομμάτι από τους ιδίους. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιος ενδιαφερόταν για τα προβλήματα τους και όχι η ηγεσία που τους θυμόταν όποτε είχε εκλογές».

Send this to a friend